Wpis z mikrobloga

@FantaZy: Nie wiem. Sam czekam aż Tusk coś więcej powie lub napisze. Wczoraj wypowiadała Nathalie Loiseau (francuska minister d/s europejskich) twierdząc że mogą zgodzić się na krótkie techniczne przedłużenie liczone w tygodniach, ale muszą wiedzieć po co.

Jeżeli miałbym obstawiać to w chwili obecnej jest więcej szans na to że 27 państw zgodzi się na jakieś przedłużenie niż jedno zaprotestuje przeciwko jakiemukolwiek przedłużeniu.
@maniac777: ciekaw jestem czy unia da z automatu przedłużenie do końca stycznia czy jednak będą chcieli czegoś dłuższego. Bo te 3 miesiące tak na prawde nic nie dają. Powinno być od razu przedłużenie do końca 2020 i niech sobie przez rok myślą.
Umowa jest praktycznie ta sama od czasów May, jedyne co mogą zrobić to kolejne wybory albo referendum ale nie wydaje mi się żeby zorganizowali to aż tak szybko(patrząc na
@TurboDynamo: W sprawie wyborów to Torysi (przynajmniej niektórzy) twierdzą że są gotowi że mogłyby się one odbyć jeszcze przed świętami. Laburzyści są bardziej skłonni poprzeć drugie referendum (choć nie wiadomo jakie miałoby zostać zadane pytanie).