Aktywne Wpisy

splinter96 +231
jprdl xD
źródło: 1000009452
Pobierz
mirko_anonim +92
✨️ Kiedy rodzice chcą, abyś wrócił do byłej dziewczyny Ⓘ
Jest mi smutno. Z powodu moich rodziców. Przez 7 lat byłem z dziewczyną z mojej miejscowości (małe, 30-tysięczne miasto). Planowaliśmy ślub. Ona mnie zdradziła, oszukiwała, odkryłem to i skonfrontowałem z nią, z dnia na dzień mnie zostawiła. Przez rok dochodziłem do siebie, że życie mi się ułożyło. Dostałem stabilną pracę w urzędzie centralnym mającym przedstawicielstwo w naszej miejscowości (jak na tą okolicę to
Jest mi smutno. Z powodu moich rodziców. Przez 7 lat byłem z dziewczyną z mojej miejscowości (małe, 30-tysięczne miasto). Planowaliśmy ślub. Ona mnie zdradziła, oszukiwała, odkryłem to i skonfrontowałem z nią, z dnia na dzień mnie zostawiła. Przez rok dochodziłem do siebie, że życie mi się ułożyło. Dostałem stabilną pracę w urzędzie centralnym mającym przedstawicielstwo w naszej miejscowości (jak na tą okolicę to

Niby srednia 3,5k, a mediana 2k - a jednak co 4 auto za > 50k, sluby za > 60k, ceny mieszkan za 8k/metr...
To ja zarabiam ~7k i uwazam ze nie stac mnie na nic z powyzszego.
Oczywiscie wiem, ze z takimi zarobkami moglbym wziac kredyt spokojnie na 300k, ale przez 'stac mnie' rozumiem rowniez madrosc i kalkulacje - tzn nie kupuje drogiego auta jesli pierw nie mam gdzie mieszkac, nie robie slubu w zamku zeby wydac 50k za 1 noc chlania wujkow Januszy itd bo to zwyczajnie glupie i sa wazniejsze wydatki.
Skad wiec u nas taki dobrobyt? Skad ludzie zarabiajac polowe mniej ode mnie maja na to kase?
#pytanie #polska #pieniadze #pracbaza #zarobki
ciężko się startuje od zera jak zdajesz sobie sprawę, że takie 400 000zł kredytu mniej pozwala żyć i mieć hobby przy znacznie mniejszych
@marcooo80: to jak wiesz to po co pytasz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A szerzej to mieszkanie po babci, kredyty, dorabianie na czarno, wyjazd na saksy i oszczędzenie pieniędzy + te marki premium to w duzych miastach widzisz głównie. I tak Polak tyra i kombinuje, a to kredyt ma, a to spadek, a to oszczędził
@ruda_stuleja: 7k w duzym miejscie to taki dobry start do umiarkowanego zycia, do dobrobytu daleka droga.
Komentarz usunięty przez autora