Wpis z mikrobloga

• 369
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 13
@humpf: Zależy dla kogo. Dla najpopularniejszych partii i ich wyborców takie głosy są jak najbardziej korzystne ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@humpf: ok, lecimy.

Głos oddany bez pojęcia, to głos oddany w zasadzie losowo(pomińmy na potrzeby dyskusji propagandę wciskaną ciemnemu polskiemu ludowi przez zorganizowaną grupę przestępczą z Magdalenki). To sprawia, że wyborca jest jak małpa - głos na partię szkodliwą społecznie oddaje statystycznie w 50% przypadków(znów, przy założeniu, że subiektywny rozkład szkodliwości społecznej pomiędzy kandydatami jest zbliżony do normalnego). Z kolei nie idąc na wybory w zależności od lokalnej ordynacji wyborczej albo
  • Odpowiedz
oddaje statystycznie w 50% przypadków(znów, przy założeniu, że subiektywny rozkład szkodliwości społecznej pomiędzy kandydatami jest zbliżony do normalnego

@MUDAMUDAMUDA: Coo, nie wiem co miałeś na statystyce, ale jeżeli rozkład jest zbliżony to normalnego to wartości się koncentrują wokół średniej, więc w tym przypadku raczej szkodliwości. Od lewej masz ekstremalną szkodliwość, w środku "normalną" szkodliwość a po prawej niską szkodliwość. Głosując losowo wybierzesz raczej normalnego szkodnika niż ekstremalnego lub niskiego.

A
  • Odpowiedz
@MUDAMUDAMUDA: Dowód fajny, ale założenia już na wstępie błędne. Głos oddany bez pojęcia to nie jest głos oddany losowo. Głos oddany bez pojęcia to prędzej głos oddany na podstawie emocji, niejasnych wrażeń, powierzchownej wiedzy, pod dużym wpływem populizmu.

Założenia błędne, zatem dalsze wnioskowanie można sobie wsadzić per rectum ad astra.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@PanG to chociaż pobieżnie przejrzyj programy partii i wybierz ten, z którym się w największym stopniu zgadzasz. Zdążysz do jutra.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@humpf: ale ja mniej-więcej znam programy. znam te partie, wiem co sobą reprezentują i dalej nic. nie moge zaglosowac na konderacje bo otwarcie mowia ze sa zainteresowani koalicja z pis a nie są zainteresowani koalicja z po czyli pewnie wielka koalicja antypis. gdyby to było sld takie jak kiedys, najbardziej liberalny rząd po 89 to czemu nie ale na tą zbieranine pajaców no nie moge przeciez glosowac. zostaje mi co
  • Odpowiedz
@MUDAMUDAMUDA: głosem oddanym bez pojęcia pokazujesz jakiejś przypadkowej partii, że robią dobrą robotę więc zasługują na twój głos (stąd obecny ugrupować na które głosuje się przeciwko czemuś), głos nieważny lub gorzej niepójście na wybory to pokazanie, że na twój głos trzeba zapracować.
  • Odpowiedz
@humpf

Co to znaczy oddany bez pojęcia? Byłeś odcięty przez 4 lata od telewizji i Internetu? No wtedy to faktycznie twój głos byłby w 100% losowy i bez sensu.

Czy po prostu uważasz, że nie rozumiesz dość dogłębnie ekonomii, edukacji, polityki zagranicznej itd...? Dobrze, że żelazny elektorat pewnej partii jest przygotowany niezwykle merytorycznie z każdego zagadnienia ( ͡º ͜ʖ͡º)
Oni na pewno pójdą i nie będą
  • Odpowiedz