Wpis z mikrobloga

Mam pytanko. Jestem na kupnie auta, znalazłem w fajnej cenie wszystko udokumentowane. Tylko że auto jest po dzwonie... Babka wysłała mi zdjęcia jak to wyglądało. Wiem że niewiele widać, ale może da radę mniej więcej określić czy może mu coś być na dłuższą metę, bo jeśli chodzi o wygląd to obecnie jest jak przed wypadkiem. #motoryzacja #ford #pytaniedoeksperta #mechanikasamochodowa
Pobierz kiboq - Mam pytanko. Jestem na kupnie auta, znalazłem w fajnej cenie wszystko udokume...
źródło: comment_e2TQn9fJZczEhd6Rc6EqRw55GRSmhP3S.jpg
  • 108
@kiboq: Strzelone poduchy, zgięte progi xD
Super okazja, już tutaj jeden januszek z drugim mirasem ostrzą sobie zęby, żeby sprowadzić i najchętniej sprzedać jako bezwypadkową igłę, bo przecież co to za problem xD
Zobacz sobie na crashtestach gdzie najczęściej są obciążone i zginają się progi przy czołówkach i sam pomyśl, czy chciałbyś jechać w takim aucie.
tellet - @kiboq: Strzelone poduchy, zgięte progi xD
Super okazja, już tutaj jeden ja...
@kiboq: poduszki w dupie, rama naruszona - jak się śmierci nie boisz to bierzesz, ale możesz przegrać czołówkę z fiatem 500

@niegwynebleid: Widać, że uderzenie poszło wyżej niż są progi, słupek B do obejrzenia, ale nie wygląda źle, większość uderzenia poszła na przednie drzwi. Poduchy w dzisiejszych czasami żaden problem, wkładasz nowe poduchy , wymieniasz tapicerkę, i jest cacy.

Na pewno nie jest tragicznie uszkodzone, prawdopodobnie zawieszenie też nie ucierpiało,
@kiboq: który to rok ze za 38? Jaki silnik i jaka wersja?

Chcesz to się odezwij na priv to może ogarnę Ci jakis samochód bez dzwona w dobrej cenie z Polski
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@kiboq: w życiu bym nie kupił powypadkowego,. które już ktoś naprawił. Przede wszystkim, bo się na tym nie znam i poza spasowaniem elementów nie będę umiał ocenić jakości naprawy. O wiele lepszą opcją byłoby kupienie lekkiego rozbitka i zlecenie komuś zaufanemu naprawy. Po tym zdjęciu to nawet nie widać czy przypadkiem całe auto nie jest wygięte a to już poważna sprawa.
@kiboq nie wygląda to źle jak rama całą to spoko, auto pewnie było robione z ac w aso, jak tak bierz śmiało jak nie w aso to bym się zastanawiał
@KeepCalm: przecież większość kretynów wymądrzających się powyżej ma nawet problem z czytaniem ze zrozumieniem i myślą ze OP chce kupić ten samochód w stanie ze zdjęcia xD jak przeczytałem post to już wiedziałem jak będą wyglądały komentarze wykopków. Tylko nowa Dacia xdddd A spora cześć z nich, tych co w ogóle maja samochody, dumna jeździ autami po wypadkach ale nawet im się to w głowie nie mieści.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@kiboq: nie pakuj się w auto które ma naruszona konstrukcje bo przy ewentualnej rdzy będziesz miał jeszcze większe problemy żeby się jej pozbyć

Napisz PW jak chcesz odpowiem ci na wszelkie pytania na które będę znał odpowiedź
Praktycznie codziennie mam styczność z takimi autami
@kiboq na twoim miejscu zaczął bym od pomiarów podwozia czyli auto w górę i mierzymy od symetrycznych otworów technologicznych czy przekątne są takie same. Jeśli auto nie będzie krzywe na całej długości lub będą to wartości znikome to można się w to pakować bo naprawa ograniczy się do wymiany poszycia i naprawy słupka ewentualnie trzeba będzie podłogę zrobić.
@niegwynebleid
@Tonari_Totoro
@Shmit
@Norskee
@MirkoLord
@Norskee
@bigger
@nabuchodonozorII
@Norskee
@ArekJ
@Tonari_Totoro
@Norskee
Na dole widać próg który nie jest naruszony. Słupek jak widać też jest nienaruszony, bo tylne drzwi nie są pod kątem.

@kiboq
Ja bym brał i się nie zastanawiał. Do wymiany drzwi, błotniki ewentualnie naprostowac delikatnie podluznice na której wiszą przednie drzwi, ale wątpię żeby były. Przejedz się z mechanikiem i ogarnijcie razem co jest do zrobienia.