Wpis z mikrobloga

Cześć, właśnie tworzę odcinek: Czy suplementy degradują mózg (i portfel)?
Zabrałem pod lupę najpopularniejsze suplementy i sprawdziłem, czy faktycznie działają.
(spalacze tłuszczu, magnez, BCAA, odżywka białkowa, omega-3, HMB, kreatyna, multiwitamina i witamina C)

Jeśli chcesz być zawołany na filmu to byłoby mi bardzo miło (zostaw plusika) ( ͡° ͜ʖ ͡° )*:

#mirkokoksy #silownia #dieta #zdrowie #suplementy #ciekawostki #youtube
ArseneWengerTheAnimatedSeries - Cześć, właśnie tworzę odcinek: Czy suplementy degradu...

źródło: comment_E8ITE8JwjJDI7hYi7c720S5ZrOOlCITJ.jpg

Pobierz
  • 149
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bzikus: 40g w posilku, #!$%@?, to co powiedzialbys o tych ktorzy jedza raz dziennie 3000 kalorii, trenujesz #!$%@? 20 lat, a dalej powtarzasz bzdury
  • Odpowiedz
@BotRekrutacyjny: Problem z badaniami jest taki ze czesto mozna je z latwoscia oszukac stad ciagle wojny dietetyczne, 30g bialka na posilek to mit powtarzany przez takich durni jak @bzikus: ktorzy przed wydaniem swoich opini musza napisac jakie tytuly maja lub co osiagneli, bo ich wiedza w temacie ma jasne luki
  • Odpowiedz
@ArseneWengerTheAnimatedSeries:
ja ze swojego doświadczenia mogę polecić
- Kre-Alkalyn 2500 na mnie działa bo czuje wzrost siły, 4 tabsy dziennie
- Ostaryna - siła, poprawia metabolizm i chroni stawy
- w sporcie siłowym podstawa to ochrona stawów, co do działania nie ma pewności bo brakuje dokładnych badań ale lepiej zapobiegać niż leczyć. kupuje opakowania 0,5kg lub 1kg o jakości farmaceutycznej i sam dobieram proporcje msm + chondroityna + glukozamina +
  • Odpowiedz
@BotRekrutacyjny: Mialem taki okres w zyciu ze przezucilem sie na one-two meal per day tzw OMAD w krotkim oknie zywieniowym okolo 2-4h i jadlem moj maintenance kaloryczny w postaci 2.8-3k kcal, zero spadkow miesni czy sily. Reszta tego czasu to post okresowy 20-22h dziennie. Wiec takie #!$%@? zwykle wrzucam miedzy bajki a autora wysmiewam.
  • Odpowiedz
@bzikus: Na szczescie ty patrzysz tylko jak sie do Ciebie zwrocilem, a nie zmadrzejesz i nie przejrzysz faktow poza glownym szambem informacji dietetycznej. Ludzkie cialo jak napisales jest madra maszyna, myslisz, ze jak pradawny czlowiek nie jadl przez kilka dni, a potem sie #!$%@? po udanym polowaniu i zbieractwu to mu sie przyswoilo tylko 30g bialka, a reszta w kupke? XD albo co lepsze, bedac glodnym po 3 dniowym poscie
  • Odpowiedz
na szczęście ty przejrzałeś, oczekuje mądrości z twoich słów, napisz wszystkim jak jest naprawdę, przecież z twoich słów bije, że przejrzałeś zasłonę ciemnoty i dotarłeś do tej jedynej wiedzy tajemnej.
  • Odpowiedz
@ArseneWengerTheAnimatedSeries: czemu w ogóle traktować białko w proszku jako suplement? przecież to po prostu produkt spożywczy o jakimś tam składzie

a bcaa to chyba największe walenie w #!$%@? w fit świecie, ostatnio były jakieś badanie że mleko miało lepszy wpływ na regeneracje po treningu niż bcaa xD

no i jeszcze super są beta i kreatyna w przedtreningówkach, ooo seba ale mnie swędzi już się wkręca
  • Odpowiedz
@panTralalinski: BCAA to nie słabe efekty ale brak efektów bo do syntezy białek mięśniowych potrzebne jest wszystkie 9 aminokwasów endogennychy a w BCAA są tylko 3 z nich więc jakim prawem miałoby działać? :)
Nabijanie portfela na nieświadomych.
  • Odpowiedz
  • 0
@ArseneWengerTheAnimatedSeries: a co sądzisz o piciu białka przy wegetarianizmie?Warto?Jem sporo nabiału, ale piję po treningu odżywkę, żeby podbić tę ilość białka w diecie.Wiem, że przy wegetariazmie można dostarczać białko roślinne, ale niezbyt dobrze się czuję po roślinach strączkowych, dlatego nie jem ich dużo.
  • Odpowiedz
Zabrałem pod lupę najpopularniejsze suplementy i sprawdziłem, czy faktycznie działają.

(spalacze tłuszczu, magnez, BCAA, odżywka białkowa, omega-3, HMB, kreatyna, multiwitamina i witamina C)

@ArseneWengerTheAnimatedSeries: jestem bardzo ciekaw jak w domowych warunkach to sprawdziles. no chyba, ze miales dostep do laboratorium, jakiejs grupy badawczej to wtedy propsy
  • Odpowiedz