Wpis z mikrobloga

Cześć, właśnie tworzę odcinek: Czy suplementy degradują mózg (i portfel)?
Zabrałem pod lupę najpopularniejsze suplementy i sprawdziłem, czy faktycznie działają.
(spalacze tłuszczu, magnez, BCAA, odżywka białkowa, omega-3, HMB, kreatyna, multiwitamina i witamina C)

Jeśli chcesz być zawołany na filmu to byłoby mi bardzo miło (zostaw plusika) ( ͡° ͜ʖ ͡° )*:

#mirkokoksy #silownia #dieta #zdrowie #suplementy #ciekawostki #youtube
ArseneWengerTheAnimatedSeries - Cześć, właśnie tworzę odcinek: Czy suplementy degradu...

źródło: comment_E8ITE8JwjJDI7hYi7c720S5ZrOOlCITJ.jpg

Pobierz
  • 149
  • Odpowiedz
a co sądzisz o piciu białka przy wegetarianizmie?

@dwojra: Zacznij od sprawdzenia ile tego białka zjadasz, potem zacznij dobijać tyle ile Ci potrzeba ;) Poza tym są białka wege np. soja, ryżowe w takiej formie jak WPC, więc możesz być nadal wege.
  • Odpowiedz
@PELock: Jakiej ashwagandhy uzywales? ta od kfd ma w jednej tabletce 240mg ekstraktu, a ta od treca ma az 800mg w jeden i zastanawiam sie czy to 800 to nie za duzo jak na 1 tabletke?
  • Odpowiedz
Jak można pisać, że suple nie działają? Kreatyna na codzień (bo daje mierzalne efekty i nie ma skutków ubocznych), kofeina przed treningami i zawodami, białko jeśli mamy nieogarniętą dietę, albo gorszy dietetycznie dzień, witaminy i minerały jeśli mamy niedobory. Do tego jeszcze różne bomby kaloryczne do robienia szejków jeśli znudziło nam się już to co mamy w lodówce, a 4000kcal dziennie samo się nie zje. Tego chyba nikt nie kwestionuje? A to
  • Odpowiedz
- kreatyna - pompuje wodą (nie tylko jabłczan), dodaje energii to fakt, jednak efekty długo się nie utrzymują, ale na lato można ładniej wyglądać jak Chad, no i tani

@PELock: pompa wodą po czasie schodzi, ale co się tam więcej porozrywało i pozrastało to zostaje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
plus kreatyna działa w pierwszych sekundach wysiłku, co pozwala wziąć wincyj na klatę, a przeciez o to
  • Odpowiedz
@panTralalinski: Zacząłem brać ashwagande kiedy miałem baaaardzo dużo stresu w pracy. To jest mega fajna sprawa. Człowiek jest po tym spokojniejszy, lepiej śpi, łatwiej utrzymać koncentracje. Do tego podobno podnosi poziom testosteronu (nie wiem, nie robiłem badań) i generalnie poprawia działanie układu nerwowego.
Polecam.
  • Odpowiedz
@bzikus co to za glupi mit, ze wchlania sie tylko 40g bialka, totalna bzdura dawno juz obalona. Jezeli trenujesz 20 lat i masz tak mierna wiedze to jest mi bardzo przykro z tego powodu. Nie wypisuj bzdur. Poczytaj bardziej wiarygodne zrodla.

Z ciekawosci - jakie masz maxy na lawce, siadzie i martwym? Jaka waga?
  • Odpowiedz
@ArseneWengerTheAnimatedSeries podbijam pytanie - po co robic setny filmik o czyms, czego znalezienie zajmuje minute? Chodzi o hajs z wyswietlen, to po prostu chlodna kalkulacja (gimby+tania atencja=szmal)? Na to wyglada.

Odkrywanie kola na nowo.

Co kolejne? Pozwolcie, ze zaproponuje wam fajowskie materialy:
  • Odpowiedz
@XpedobearX: Nie jestem weganką :) Nie jem mięsa, natomiast produkty nabiałowe i jajka - tak. Szczerze mówiąc, jak dotąd po białku czułam się ok, przy piciu dwa razy dziennie masa mięśniowa drgnęła w górę. Nie myślałam nawet, że odżywki białkowe są szkodliwe, trochę dałam się nabrać na podejście "wszyscy piją" no i to było wygodne pod tym względem, że nie musiałam myśleć czy przy odżywianiu bezmięsnym nie jem za mało
  • Odpowiedz
@kfjatooshek: 150 płaska, siad 100, martwy 180- teraz lipa bo jestem po złamanej ręce i małe ciężary staram się nie przekraczać 120 na ławce, a martwy odpuszczony bo nadgarstek za bardzo dokucza
  • Odpowiedz