Aktywne Wpisy

uranium14 +97
SmutnoMi 0
#kryptowaluty #gielda #inwestowanie #pytanie
Czy znacie kogoś, kto realnie zarobił na krypto?
I nie:
1. Nie chodzi mi o kolege kolegi którego ojca brat został milionerem, tylko o osobę którą znacie w realu i w miare ufacie.
Czy znacie kogoś, kto realnie zarobił na krypto?
I nie:
1. Nie chodzi mi o kolege kolegi którego ojca brat został milionerem, tylko o osobę którą znacie w realu i w miare ufacie.

here we go again xD
@MilionoweMultikonto:
Dobra, jesteś trollem. 4/10 bo się nabrałem i długo myślałem, że jednak masz jakiś mózg.
wrdług mnie pisanie prawa trzeva zacząć od fundamentalnego ustalenia jego srnsu i celu jakie ma realizować
@MilionoweMultikonto: Bo państwo nie ma prawa odbierać życia obywatelom, kara śmierci nie jest karą, a znane są przypadki, gdy po 25 latach ludzie wracają do życia na łonie społęczeństwa.
I znowu - ty nic o tym nie wiesz, bo jesteś tanim trollem i populistą.
No to choć z mojej działki: to prawnicy wprowadzili do prawa karnego zasadę 'chcącemu nie dzieje się krzywda'; teoretycznie w kodeksie karnym nie ma przepisu, który depenalizuje np. faul w sporcie kontaktowym, więc bez tego każde kopnięcie w kostkę itp. byłoby przestępstwem naruszenia nietykalności cielesnej
Przez to, że 'doktryna' działa szybciej niż nasz prawodawca, umowa leasingu była już skonstruowana w teorii sporo
Dajemy ci argumenty, a ty jakbyś był na nie ślepy.
W dyskusję o karze śmierci i karze 25 lat
- dlugoletnia odsiadka jest bardziej odstraszajaca, niż kara śmierci
- w przypadku pomyłki skazanego można jeszcze przynajmniej częściowo naprawić szkody
@GordonL: Można zasiedzieć nieruchomość po 30 latach nawet jeśli wiedzieliśmy, że należy do kogoś innego i tamta osoba żyje i ma prawa do nieruchomości- to jest właśnie zasiedzenie w złej wierze, czyli tak jak mówisz potocznie przez kradzież. Obrót gospodarczy nie mógłby funkcjonować, gdybyśmy zostawiali nieużytkowane nieruchomości na całe dkedy.
@GordonL: skoro tak to chyba taniej i zdrowiej byłoby ich szybciej wyleczyć i przywrócić społeczeństwu
@GordonL: a Ty co prawnik co się wywyższa nad zwykłym człowiekiem?
@GordonL: a Ty co prawnik co się wywyższa nad zwykłym człowiekiem?
@djtartini1: Nie.
Kradzież nie może dotyczyć nieruchomości, bo kradzież dotyczyć może ruchomości.
Poza tym do zasiedzenia wymagany jest element dbania jak
@MilionoweMultikonto: NADLUDŹ, a jakże. W końcu prawnik.
Widać, że jesteś trollem. Jak chcesz dyskutować o prawie to rób to z mózgiem. A dopóki robisz to bez niego to będę się z ciebie nabijał.
@DeFutura: Oczywiście masz rację, natomiast zrozumiałem, że chodziło im konkretnie o nieruchomości.
@djtartini1: dlaczego? przecież trzeba od nich płacić podatek, a jak sobie ogrodzę i nikt mi nie zasiedzi to obrót gospodarczy nie będzie mógł funkcjonować?