Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 229
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 99
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bonifacy13: W podstawówce chodziłem na 2 zmianę i miałem podobny plan. Akurat był taki rok, ze było bardzo dużo uczniów, a podstawówka niewielka, więc nie było rady. Później będą tęskić za takim rozkładem zajęć :)
  • Odpowiedz
  • 513
Jeszcze przedmioty obowiązkowe na maturze typu matma, polski na ostatnich godzinach. Nigdy nie rozumiałam tego że p------y typu wf, wok są z rana, a przedmioty, na których trzeba myśleć po południu. Mi było ciężko się skupić na matmie o godzinie 15, więc życzę powodzenia o 19.
  • Odpowiedz
@Bonifacy13: Meh, sam miałem taki plan. Żaden problem. Po prostu później kładziesz się spać, co za filozofia? To nie jest kwestia żadnej "reformy" z p---y, tylko tego, jak działają polskie szkoły. Szczególnie szkoły średnie "o wysokim poziomie", bo te są zazwyczaj w jakichś starych kamienicach w centrach miast, jak poznańska VI, VIII, I, albo III.
  • Odpowiedz
@Bonifacy13: ech, no co zrobisz. wg mnie gorszym pomyslem jest powtarzanie 3gimnazjum w 1liceum bo ucza sie wszystkiego na poziomie podstawowym, czyli ktos na biochemie zamiast uczyc sie chemii uczy sie geografii i odwrotnie. niby ma to niwelowac roznice ze jak ktos sie rozmysli to zeby mogl sie przepisac potem, ale to glupota bo to zmarnowany rok
  • Odpowiedz
@smok_bozy: Chyba coś pis wprowadzał że przerwa musi mieć minimum 10 min a w podstawówkach przynajmniej jedna pół godzinna by dzieci "mogły zjeść obiad" co jest kompletnym p----------m ale no cóż.

@ElPablito: Polska ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz