Wpis z mikrobloga

@helga-von-klusken: Zdarzyło się Tobie, więc to musi być uniwersalna zależność? Nawet nie wiem, co sugerujesz, że twierdzę, bo na ten temat stwierdziłem tylko dwie rzeczy: 1) że kamień jest, 2) że lepiej wygląda od brązowych przebarwień. Nie widzę tutaj dla Ciebie jakiejkolwiek podstawy do obiekcji.
  • Odpowiedz
@virusriddle: Jakoś wątpię, żeby pieprz tutaj cokolwiek pomógł. Przyprawy takie jak pieprz maskują naturalny smak (albo go w ogóle dodają) potraw. Jeśli potrawa nie jest smaczna bez przypraw, to coś z nią jest bardzo, bardzo nie tak. Sól stosuję z powodów terapeutycznych (to w końcu lowcarb, mamy lato, i lepiej się czuję soląc) i dlatego, że wzmacnia istniejący smak, zamiast go maskować (o ile nie dasz za dużo, wtedy zwyczajnie
  • Odpowiedz
@anonymous_derp: 70% społeczeństwa ma paradontozę, 90% próchnicę. Co drugi Polak po 35 roku życia nie ma przynajmniej 3 zębów. Kurczę, nikt nie każe nikomu myć zębów chemicznymi pastami ale szczotka, woda, nitka i choćby olej kokosowy do pielęgnacji paszczy powinien być takim samym standartem jak obcinanie paznokci i zmienianie skarpetek. Kamień nazębny nie jest i nigdy nie będzie zdrowy, nieważne jak bardzo lśni w świetle księżyca.
  • Odpowiedz