Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 181
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 266
@ZanZani w zasadzie chat gpt to zbudowanie solidnej przewagi w walce uczeń nauczyciel

Zadanie domowe z 10 przedmiotów na jutro, spoko da się ogarnąć w godzinę
  • Odpowiedz
  • 149
@koral: no właśnie. Ja pisząc jakieś opowiadanka do szuflady bawiłem się chatemGPT i dwa lata temu to był śmiech na sali, rok temu padaka, a w tym roku to z podziwu nie mogę wyjść. Nawet dialogi się nauczył pisać. Dajesz mu w miarę szczegółowe wytyczne i dostajesz często dość dużo tekstu niezłej jakości. Przecież jak to ktoś zacznie wykorzystywać do pisania prawdziwych książek to w zasadzie chyba przestanę czytać cokolwiek
  • Odpowiedz
  • 7
@irenicus30: jeśli widze, że ksiażki z literatury popularnej, mejle, raporty itp rzeczy są na podobnym poziomie co to, wyrzucane z AI, to znaczy, że jest wystarczającej jakości
  • Odpowiedz
  • 10
@Romska_Palo_Ul_Laputa: to chyba tylko na uczelniach. Po co w takich np: powieściach albo gazetach czy blogach ktoś miałby to sprawdzać? To teksty komercyjne. Im więcej tym lepiej. Tak to wygląda. AI to tylko ułatwia.
  • Odpowiedz
  • 24
@Romska_Palo_Ul_Laputa nie wiem jak działa antyplagit bo kilka razy się zdarzyło że odrzucało pracę w całości pisanej przez człowieka a wskazywało 30%

Także na razie to narzędzie oszukuje i nie jest wiarygodne
  • Odpowiedz
Przecież jak to ktoś zacznie wykorzystywać do pisania prawdziwych książek to w zasadzie chyba przestanę czytać cokolwiek wydane po 2024 żeby mieć pewność, że to zrobione przez człowieka a nie AI

@ZanZani: Copilot potrafił odtworzyć słynną "Libację na skwerku" z większym polotem niż białkowy redaktor 14 lat temu. Skoro jest lepiej, to czemu unikać AI? ( ͡º ͜ʖ͡º)
enron - > Przecież jak to ktoś zacznie wykorzystywać do pisania prawdziwych książek t...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • Odpowiedz
@ZanZani: No nie wiem. Moim zdaniem to przesada. ChatGPT jest dobry w pisaniu powierzchownych wypracowań szkolnych. Jeśli chodzi o wiedzę specjalistyczną, czy sztukę nie wychodzi poza poziom przeciętnego nastolatka. Będąc trochę starszym widać to jak na dłoni. Wszystko co chatGPT potrafi to klisze i banalne frazesy. W zasadzie odzwierciedla poziom intelektualny Internetu jako całości. Niemniej dla nauczycieli i dzieci jest to więcej niż wystarczające.
  • Odpowiedz
@ZanZani: znasz może sposób na to by ten czat albo inne narzędzie: podsumuje i wyciągnie wnioski z konkretnego wątku z ponad 100 podstronami na forum (np murator itp) odfiltrowując jakieś prywatne śmieci, pyskówki i nieprawdę.( Normalne przeczytanie tego wątku to kilka godzin, a ważneych i interesujących informacji to jest z 1/10)
  • Odpowiedz
@ZanZani: Już teraz AI zalewa rynek literatury. Polecam przeczytać sobie o Clarksworld, który na dwa lata zawiesił przyjmowanie treści od społeczności bo zauważyli, że zasypują ich treściami z ChataGPT.
  • Odpowiedz
  • 1
@ADDERM: no to podziałaj z tym teraz, bo widzę, że masz wiedze sprzed roku. Nie jest dobry w specjalistycznych rzeczach ,ale w tym mniej skomplikowanych jest już naprawde niezły.
  • Odpowiedz