Wpis z mikrobloga

@blablaelotrzydwazero: Islam jako religia ma swoje wady i każdy szanujący się lewak nie akceptuje entuzjastycznie chociażby traktowania kobiet w obrębie tej wiary. To pokłosie polityki tożsamości (identity politics).
  • Odpowiedz
@KiraQueen: uwaga, wyjaśniam dlaczego zajmowanie pozycji centrowej jest w tej sytuacji lekkim obrzydlistwem:

idzie marsz co roku, przeciwnicy posyłają mu co najwyżej niezbyt przyjazne miny przez kordon policji

idzie marsz co roku, gdyby nie kordon policji, przeciwnicy zaatakowaliby bez skrupułów (ups, Białystok)
  • Odpowiedz
@Hayek: Co to "obrzydlistwa centryzmu", to się zgadzam. Nie potrafię zrozumieć, co skrajnymi prawakami kieruje. Homoseksualiści nikomu krzywdy nie wyrządzają, robią to i owo za obopólną zgodą.
  • Odpowiedz
@AtoMan: a co mnie już dzbany dopisujecie do którejś opcji. Tłumacze tylko, że jest akcja jest reakcja, nie dywagowalem o skali jednego i drugiego. Nie możecie pojąć że ktoś nie stoi po ani jednej ze stron tylko stara się opisać zjawisko? Zbyt ciężko?

To tak jak gówniarz w szkole w-----a patola, dostaje w------l, a później idzie się poskarżyć nauczycielce.

Powtórzę się jeszcze raz - skoro homosie chcą akceptacji ze strony
  • Odpowiedz
skoro homosie chcą akceptacji ze strony katoli, to niech działają tak, by ta akceptację uzyskać

@cienki137: Co konkretnie mają robić, żeby "uzyskać akceptację"? Chować się w piwnicy?
  • Odpowiedz
@AtoMan: przecież napisałem, czytać nie umiesz?

Przede wszystkim nie prowokować, wyraźnie odcinać się od skrajnych przypadków i o nich mówić.

Zresztą co ja k---a będę tłumaczył, jak widać zarówno po jednej i drugiej stronie jest brak zrozumienia i chęci dyskusji.

Tfu.
  • Odpowiedz
@AtoMan: A no oczywiście, przerabianie obrazków, które przez katoli są uznawane za święte, w tęczowe penisy czy waginy, oklejanie nimi kościołów czy innych świątyń, chodzenie z nimi na paradach, nie jest ANI TROCHĘ prowokujące, z pewnością nie obraża osób głęboko wierzących. NIC A NIC.

Całkiem szczerze - gardzę.
  • Odpowiedz
przerabianie obrazków, które przez katoli są uznawane za święte, w tęczowe penisy czy waginy

@cienki137: ale gdzie ty widziałeś takie przerabianie? Matka Boska z tęczą w aureoli NIE JEST obraźliwa w żaden sposób, w----a na kiju była prowokacją mającą nawiązywac do liturgii ale nie widziałem tam żadnych "przerabianych świętych obrazków". Na podobnej podstawie możnaby nasyłać prokuratora na seksshopy oferujące strone seksownych księży i zakonnic ( ͡° ͜ʖ ͡
  • Odpowiedz
@AtoMan: odnoszę, mam nadzieje że błędne, wrazenie, że jesteś osobą w pewien sposób ograniczoną, ale mimo wszystko zadam ci pytania:

1. Czy zdajesz sobie sprawę z tego, że to, iż ciebie te obrazki nie obrażają, nie implikuje tego, że nie będą obrażały katoli?
2. Jeżeli nie mają ani obrażać, ani prowokować, to w jakim debilnym celu są tworzone?
  • Odpowiedz