Wpis z mikrobloga

• 14
Pytanie do osób które zamawiały z #banggood przed 13 czerwca i mają tracking same cyfry początek od 48 ruszyły komuś te p--------e paczki w końcu? Tracę cierpliwość osobom które zamówiły po 13 podobno już ruszył tracking a u mnie dalej nic... #priorityline #pdm #gearbest
  • 688
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kemp666: Ty w końcu nie dostałeś swojej paczki? Pamiętam, że też miałeś status o Nysie. Moja przesyłka nadal tkwi na statusie z 28.06, założyłam spór na Paypalu, ale w tej sytuacji chyba też zmienię go na roszczenie.
  • Odpowiedz
@Smile_dot: Zmieniaj prędko i się nie zastanawiaj.

@kemp666 Szumowiny na live chatcie narazie tradycyjnie. Wysyłają mi tracking i wmawiają że przesyłka jest w Nysie i czy mogę poczekać jeszcze kilka dni i przyjedzie do mnie kurier :-D
  • Odpowiedz
@Smile_dot: nie dostałem wszystkich paczek, część doszła ale niektóre niestety zawisły od 1 lipca, teraz ten fejkowy status, że niby są w Nysie...nie czekaj tylko od razu zamieniaj w roszczenie, nie ma sensu zwlekać.
  • Odpowiedz
@Smile_dot: od razu zamień w roszczenie, wtedy Banggood ma do 10 dni aby sprawę wyjaśnić, jeśli tego nie zrobią to PayPal prosi o szczegóły dostawy, wysyłasz tracking i rodzaj dostawcy i po kilku dniach od tego powinien być zwrot kasy.
  • Odpowiedz
@Artureeq: > Dostałem informację że nasze paczki dostarczy poczta-polska a nie świat przesyłek, ponieważ coś się poyebało z tym transportem. Właśnie zaczynam rozmowę na live chat banggood żeby to wyjaśnić.

@Artureeq: skąd zdobyłeś info, że przesyłki będzie dostarczać poczta, a nie świat przesyłek ?
  • Odpowiedz
@Tajny88: Tak jest pośrednikiem. Do ich oddziału w Anglii wysyłane są paczki za pośrednictwem jakiejś tam poczty. Następnie świat przesyłek zmienia etykieta i wysyła to do PL za pośrednictwem innej poczty, a w PL wysyłane jest za pośrednictwem kuriera np. DPD do klienta. tak się omija Vat i cło:)
  • Odpowiedz
@franekfr: a nie możesz tam podjechać do tego całego "Świata przesyłek" i zapytać co się dzieje i ich trochę zmobilizować do odnalezienia tego tranzytu ? Lub zapytać pracownika o co chodzi tak naprawdę....jeśli jesteś z Nysy to myślę, że jest to do zrobienia.
  • Odpowiedz
Ashley Wed, 07/24/19 07:53:23 pm Europe/Warsaw

Hello. Thank you for contacting customer service. And how may I assist you today?

mateoosch
  • Odpowiedz