Wpis z mikrobloga

@cruc: bo ma bogatą standardową bibliotekę, bo nie trzeba rzucać na lewo i prawo znakami specjalnymi {,},;,(,) , bo jest bardzo przystępny
  • Odpowiedz
@jakuzii: bo aktualizacje w przypadku błędu są trudniejsze. Dodatkowo z reguły w narzędzia w stdlibie rozwijają się zdecydowanie wolniej i słabiej niż zewnętrzne biblioteki.
  • Odpowiedz
@jakuzii: \Mizerny język z mojego punktu widzenia. Ale albo to zrozumiesz za jakiś czas albo wcale. Nie zrozum mnie źle. Nie ujmuję jego możliwościom, i zastosowaniom. Nadaje się świetnie do jakichś drobnych skryptów, automatyzacji zadań, AI, ML, typowo matematycznych, i statystycznych zastosowań.
Ale niektórzy mają guzy na mózgu, i pchają go jak leci wszędzie gdzie się da. Z dużym backendem włącznie.

PS. Nie wdaję się w dyskusję z fanatykami węża
  • Odpowiedz
@theacid: Nie no spokojnie, nie jestem fanatykiem żadnej konkretnej technologii bo dalej jestem trochę newbie tym wszystkim. Chce poznać jak najwięcej tego i samemu uznać co jest najlepsze :)
W kwestii programowania interesowały mnie zawsze ML, AI, tworzenie gier i właśnie takie matematyczne zastosowania ( algorytmika, big data?). Dlatego próbuje w C++ i Pythona które chyba nadają się do takich zastosowań(?). Dzięki za opinie mirek. Liczę, że w przyszłości, w
  • Odpowiedz
@jakuzii: wyobraz sobie taka operacje, ktora wykonuje srednio parę razy dziennie notabene - wycinam blok kodu i go wciągam wyżej, np pozbywam się ifa, albo dwóch, albo w ogóle relokuje część kodu w inne miejsce.

W wypadku klamerek to prosta sprawa - wklejam w scope gdzie popadnie bo klamerki reprezentują logiczne bloki kodu, wciskam autoformat i po sprawie.

W wypadku pythona? Skopiuj, wklej, sprawdź czy dobrze zindentowane bo przecież jak
  • Odpowiedz