Wpis z mikrobloga

@izawoj: Myślisz, że ta kobieta napisała to całkiem publicznie do wszystkich, czy jednak na jakiejś grupie dotyczącej porodów, gdzie wiele kobiet pyta o takie informacje i szuka ich?
  • Odpowiedz
@izawoj: Nie sądzę. Szokuje Cię też to, że ludzie na grupie o łuszczycy będą pisać o tym, że im skóra płatami schodzi? To jest akurat fajne, że kobiety po porodzie mają miejsce, gdzie mogą pogadać z innymi o swojej sytuacji, uspokoić się, poradzić. Na takich grupach nie siedzą same #madki, ale też normalne kobiety.
  • Odpowiedz
  • 28
@Shanny op nie podał źródła, więc może lokalizacja jest taka jak piszesz, a może nie. Niemniej wybacz, ale jesli ktoś pisze w internecie "mieszkanko", "córuni" i "synusia" to zwyczajnie traci na pierwszym kontakcie. ))¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@madmat: cc jest skrótem znanym chyba przez wszystkie kobiety, które są w ciąży lub ją planują. Nawet ja ten skrót znam, chociaż w ciąży nie jestem i jej nie planuję, nie przebywam nawet na typowo kobiecych forach, więc wiesz, naprawdę to nic dziwnego xD
  • Odpowiedz
@Shatter No, rzeczywiście 2 dni po cc powinna patrzeć w lustro i mówić do siebie „o Boże jaka obrzydliwa skóra gwiazdy już godzinę po porodzie mają idealnie płaskie brzuchy, jestem beznadziejna”. Nie chcę mówić, co ma mniej sensu i jest bardziej szkodliwe psychicznie - nadmierne zdrabnianie słów czy brak akceptacji i wyrozumiałości dla swojej aktualnej sytuacji. Chodzi o podejście. Pani z tym podejściem będzie o wiele łatwiej dojść do siebie niż
  • Odpowiedz