@piepsze: Zastanawia mnie po co oni tak cofają. Jeszcze rozumiem, że janusz z komisu może sporo zyskac jak kompletnie odnowi środek. cofnie o 300 tysięcy, i wciśnie jakiemuś nieszczęśnikowi.
Ale cofanie o 30k tak minimalnie wpływa na wartość (szczególnie takiego) auta, że nawet nie wiem, czy sama usługa cofania mu się zwróci.
@piepsze: moi starzy kupili auto od Mirka handlarza, w ogłoszeniu 167k przebiegu, Mirek z laską dał nr Vin i raport pokazał 199k. Co najgorsze, moich rodziców nie zniechęciło to do kupna :) super #!$%@?
@piepsze znajomego ojciec, typowy janusz handlu ustawił przebieg auta na okolo 150tys. Przyjechał klijent i znalazł w schowku w drzwiach kartkę z placu w niemczech na której przebieg auta był wpisany na około 400 tys.
@piepsze: moi starzy kupili auto od Mirka handlarza, w ogłoszeniu 167k przebiegu, Mirek z laską dał nr Vin i raport pokazał 199k. Co najgorsze, moich rodziców nie zniechęciło to do kupna :) super #!$%@?
@silownia jezeli autko bylo dobre to i moglo miec z 250 000. Nie rozumiem ludzi co szukaja autka za 10 15 k zl i patrza na przebieg ktory 5 razy byl cofniety ;P beka zawsze.
@mbwykop: @Krzemol: zapłacili za to auto 26 tysięcy, umowę spisali na 20 gdyż handlarz powiedział że zapłacą mniejszy podatek w US i się zgodzili. Dopiero potem ich uświadomiłem że miało to na celu zabezpieczenie Janusza gdyby chcieli zwrócić to auto z powodu cofniętego przebiegu albo innej wady. Trochę się wtedy zmieszali a mój stary taki #!$%@? ekspert od samochodów
@piepsze: wtf o co chodzi z ceną? u mnei na rynku samochodów gość chciał 8900 za yaris 2004. pierwszą yariskę... przecież takie samochody są warte 4 koła xddd
Ale cofanie o 30k tak minimalnie wpływa na wartość (szczególnie takiego) auta, że nawet nie wiem, czy sama usługa cofania mu się zwróci.
@GaiusBaltar: Tu nie chodzi czy sprzeda za więcej tylko czy sprzeda szybko i ktoś to weźmie. Jak ktoś handluje autami to przecież nie może stracić na złej inwestycji. A zamrożoną kasę trzeba szybko upłynnić.
@GaiusBaltar: to nie jest cofanie. On nic nie cofnął. Zwyczajnie ludzie filtruja do 300k przebiegu, więc dajesz mniej w ogłoszeniu, a jak klient przyjedzie, zobaczy że zadbane, może się przekona i kupi. Jak swojego szukałem to była częsta praktyka, że na aukcji mniej a w rzeczywistości 20k-30k więcej. Wiesz, w polszy większość ludzi ma mentalność Janusza i jak widzi 320k to już trup, a tak naprawdę to dalej dobre auto, bio
@GaiusBaltar: mnie tam nic nie zdziwi, wystawilem auto - wpisalem przebieg 155000, telefon po 6-7 dniach, gosc przyjechał z negatywnym nastawieniem, a na odchodne rzucił ze go oszukalem bo przebieg 15602 a nie 155000
@GaiusBaltar: pewnie chodzi o magiczną granicę 200k. Wszystko co poniżej sprzeda się bez problemu, wszystko co powyżej jest złomem nie do jeżdznia ( ͡°͜ʖ͡°)
@Skryty997: Czyli przebieg w dół a cena w górę ( ͡€ ͜ʖ ͡€)
Komentarz usunięty przez autora
@silownia: "tyle to jeszcze można" xD
@GaiusBaltar: Tu nie chodzi czy sprzeda za więcej tylko czy sprzeda szybko i ktoś to weźmie. Jak ktoś handluje autami to przecież nie może stracić na złej inwestycji. A zamrożoną kasę trzeba szybko upłynnić.
@GaiusBaltar: pewnie chodzi o magiczną granicę 200k. Wszystko co poniżej sprzeda się bez problemu, wszystko co powyżej jest złomem nie do jeżdznia ( ͡° ͜ʖ ͡°)