Wpis z mikrobloga

Oho, temat upadłości operatora #mev0 wchodzi w przestrzeń debaty publicznej. Ciekawe, czy dyskusja chwyci, czy business as usuall?

A jak 2-3 tygodnie temu pisałem o takim scenariuszu to słyszałem, że to przecież za duża firma, że nie może upaść a poza tym jest ubezpieczona...

https://m.trojmiasto.pl/wiadomosci/Kryzys-w-Mevo-Czy-operator-przetrwa-n133929.html

#gdansk #gdynia #sopot #trojmiasto #mevo
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Polinik: Najlepsze jest to, że gdyby nasi komedianci samorządowi nie pompowali tego balonika jak głupi przez ostatni rok przed wyborami, to pewnie ludzie by lepiej przyjęli stan systemu. Sami sobie ukręcili bata na siebie ¯\_(ツ)_/¯ A teraz pani D i reszta milczy jak zaklęta, żeby przed wyborami do europarlamentu nie robić smrodu.
  • Odpowiedz
@qwarqq: Jakby tak nie pompowali, jakby z hukiem tego nie zainaugurowali, jakby nie porozdawano za to gunwo nagród - to teraz łatwiej byłoby I'm się wycofać, zerwać umowę albo chociaż pokazowo wyegzekwować karę.

Zresztą, wczoraj na posiedzeniu rady któryś radny w sekcji wolnych pytań zapytał o Mevo to było "odpowiemyy Panu na piśmie".
  • Odpowiedz
@Polinik: Nawet jeśli operator ogłosi upadłość to co dalej? Mnie głównie interesuje Obszar Metropolitarny, czy w takiej sytuacji zarząd powinien ustąpić, ale czy to w ogóle realne? Przecież tam siedzi Olusia i spółka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@qwarqq: Dlaczego "pani D."? Nie bójmy się nazywać rzeczy po imieniu, chodzi o panią Dulkiewicz, która firmuje to wszystko swoim nazwiskiem. To znaczy firmowała, do czasu, aż okazało się to generalnie być wydmuszką, tak jak pisał @Polinik i inni. Teraz głowa w piasek i tematu nie ma, Ola zajęta jest obroną nauczycieli i mieszaniem się do polityki ogólnokrajowej. Lokalne podwórko na razie poszło w odstawkę. Nie zapominajmy również, że
  • Odpowiedz
@KilY: zdarza mi sie pisac per D. bo zwyczajnie nie chce mi sie calego jej nazwiska pisac jak pisze z komorki. Nie sadzisz chyba, ze probowalbym ukrywac wine jakiegokolwiek samorzadowca? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz