Aktywne Wpisy
dawig123 0
Szukam do swojej małej działalności pracownika - działalność w Katowicach, praca to obsługa klienta. Jedyne wymagania to Angielski B2, niemiecki B2, prawo jazdy, podstawy komputera wiadomo i tyle, doświadczenie niewymagane - ile byście takiemu pracownikowi zaoferowali? Wiem, że za minimalną nie ma szans przez niemiecki ale UoP i 5200-5500 brutto będzie ok myślicie?
#katowice #pracbaza #korposwiat #praca #niemiecki
#katowice #pracbaza #korposwiat #praca #niemiecki

Mirkosoft +29

Używam Hibernate i jak wyświetlam sobie pobrane dane w konsoli to jest ok, czyli mapowanie tabel na klasy działa.
Tak wygląda odpowiedź serwera, gdy Flight nie ma żadnych Ticketów: LINK
Tak, gdy Flight posiada chociaż jeden Ticket: LINK
Metoda zwracająca Flight: pastebin
Nie ma żadnych błędów w konsoli po stronie serwera. Macie jakieś pomysły jak to naprawić?
#naukaprogramowania #programowanie #webdev #java
źródło: comment_eR3IyI1WpR6SKppbi76Fh0UEPiNu6TOm.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Modele są generowane na podstawie tabel. Poniższe pliki zostały wygenerowane:
Flight.java
Ticket.java
Zobacz tutaj: https://stackoverflow.com/questions/9805387/what-is-difference-between-lazy-true-and-fetch-select-in-hibernate
Jednak jest różnica, zwracane są obiekty, ale i tak odpowiedź wygląda tak samo:
[models.Ticket@29108192, models.Ticket@54cc432e, models.Ticket@7f3b46df, models.Ticket@7f603606, models.Ticket@5fd13ef6, models.Ticket@7164fe63, models.Ticket@3bdc6e15, models.Ticket@7df762da]EDIT: Może to ma coś wspólnego z rekursywnym wywyływaniem, Flight ma tickety, Ticket ma flighta i tak w koło. Tylko wtedy powinien być jakiś exception czy coś.
Z tego co widzę to jest tak jak napisałem. Flight ma listę ticketów, gdzie każdy ticket ma flight. I tak w kółko.
źródło: comment_0t7i5uhTKF1aMrUDqjFh18YXQYxE9SlH.jpg
PobierzGdyby Hibernate rzeczywiście rozwijał to w nieskończoność, to już dawno poleciałby out of memory error. Sądzę, że zarówno metoda z repozytorium jak i entry point websrvice’u kończą się prawidłowo, natomiast problem występuje po zakończeniu entry pointa, kiedy wynik zapytania pakowany jest do xmla
W klasie Flight dodałem @XmlTransient przy liście powiązanych biletów, w klasie Ticket dodałem @XmlElement przy powiązanym Flight. No i cały czas zwraca pusty Flight, mimo iż w konsoli jest normalnie obiekt klasy Flight.
Gdy miałem odwrotnie (@XmlTransient przy powiązanym Flight w klasie Ticket i @XmlElement i wrapper przy liście Ticketów w klasie Flight) to zwracało mi normalnie Flight z listą
źródło: comment_LvgUnt9M7O3MMeqoct2MXFKGbrYXLL6w.jpg
Pobierz