Wpis z mikrobloga

@extralion: Może być ciężko, żeby kupić porządny ciuch potrzeba pewnie z 4k a z doświadczenia wiem, że lepiej nie oszczędzać na tym. No chyba, że chcesz kupić 125 i latać po mieście
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@dratev: na ciuchy jakieś 2, 3 myślę. Wiadomo, że literek nie, ale apetyt rośnie w miarę jedzenia, więc nie chciałbym, żeby za jakiś czas zwyczajnie brakowało mi mocy
  • Odpowiedz
@krul_piwniczakuw wiadomo masz racje, miałem tu na myśli coś co się nie rozpadnie po jedynym sezonie, prosty przykład - miałem rękawice jakieś noname, które rozerwały się właściwie cale po jednym podparciu na szutrze, szwy puściły między palcami. Każdy kupuje to na co mu budżet pozwala ale kupowanie co roku nowego ciuchu to też średni pomysł. Chyba, że miałem po prostu niefart i trafiłem jakąś felerna partie.
  • Odpowiedz
@dratev: Nie mówię kompletnie o noname. Na przykład Shima rodzimej produkcji lub Seca. Tanie ciuchy i przyzwoitej jakości, użytkuję 3 sezon i wszystko z nimi w porządku. Kurtka 500 + spodnie 400+ rękawice 150 + buty 300? + reszta na kask (zależnie od priorytetów)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@Hamza: to się nazywa odpowiedź. Na kategorię a, szosowo turystyczny, podobają mi się sportowe owiewki, ale nie jest to must have. Dojazdy do pracy i trasy jak najbardziej też. 250 na początek pewnie ok, ale z czasem będzie pewnie za słaby. Zarówno wtrysk i ABS byłyby super, ale zdaję sobie sprawę, że w tym budżecie słabo. Chyba, że właśnie kosztem mocy
  • Odpowiedz
Ale przecież ogłoszenia pełne są motocykli nawet za 5k, oczywiście stare roczniki, ale chyba nie jest hańbą kupno takiego na pierwszy motocykl? Nie rozumiem dlaczego niektórzy piszą, że poniżej 10k to nie ma co nawet się rozglądać, skoro można znaleźć jakieś ciekawe egzemplarze i to w dużo niższych pieniądzach. Nie wszyscy muszą mieć nowy moto z salonu, wtf wykopki.
  • Odpowiedz
@extralion: Spodnie kup używane lepszej firmy, kurtkę używaną, buty nowe, rękawice nowe. Kask nowy za 1000zł już wystarczająco dobry dostaniesz.
Z motocykli do 7 tys zł. Warto rozejrzeć się za:
Suzuki
bandit 600/650
GSXF 750
  • Odpowiedz
żeby kupić porządny ciuch potrzeba pewnie z 4k

@dratev: 2k, wszystko nowe od góry do dołu w 4Biker. Znowu nie jest tak drogo, no chyba, że od razu trzeba się w Alpinestarsa ubierać...
@extralion: 2k licz na średniej klasy bezpieczny ubiór a resztę przeznacz na moto.
  • Odpowiedz
@extralion

Pojezdzij poprzymierzaj a potem w necie ogranij najtańsze. Szukaj na fc-moto.de albo xlmoto.pl mają dobre promocje.

Przegląd po zakupie 1k, może ubezpieczenie do 0.5k jakieś badanie techniczne? Nowe opony to już 1k. Pamiętaj o tych pierdach bo suma summarum jest tego trochę...
  • Odpowiedz
@extralion: kupowalem w uk, ale wyglada to tak: kurtka rukka jakies 600f, spodnie rukka 500f, rekawiczki jakies 150f, buty z goretexem 300f, kaska shark spartan jakies 250f. Wiec bedzie malo
  • Odpowiedz