Wpis z mikrobloga

@blabusna666: imo ja wolę pracować rok 80h tydzień i zrobić sobie rok przerwy niż 2 lata po 40h.

Raz, że kasa lepsza bo nadgodziny, dwa, łatwiej przeznaczyć rok wolnego niczym nieograniczonego czasu niż 4h tu ,6h tam itd .

Ale kwestia indywidualna
  • Odpowiedz
@blabusna666: to wszystko prawda tylko z gory zakladasz, ze dla kazdego praca to smutny obowiazek, bron boze przyjemnosc. Moja praca to jednoczesnie moja pasja, wracajac do domu najchetniej robilbym to, co w pracy, bo najnormalniej w swiecie sprawia mi to przyjemnosc.
  • Odpowiedz
@blabusna666: czy pracujesz 8 czy 12 i tak cały dzien z-----y.
A zakładając ze pracujesz za tyle samo, masz 50% więcej. 2% rocznie to daje 150% po 20 latach, ergo - 175% pensji. A jak płaca Ci ekstra za nadgodziny - prawie 20. Zamiaist z---------c na emeryturę 40 lat, bedziesz tylko 20, może 30.
  • Odpowiedz
imo ja wolę pracować rok 80h tydzień i zrobić sobie rok przerwy niż 2 lata po 40h.

@LaylaTichy: Zależy czy twoja branża ma wzięcie... Ja po 6 miesiącach bezrobocia musiałem się tłumaczyć na rozmowach czemu TAK DŁUGO pracy nie miałem xD Owszem na początku zrobiłem se te 4 miesiące przerywy bo mogłem i miałem większy hajs odłożony ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nawet dostawałem grosze z zasiłku
  • Odpowiedz
@puto: Co zlego w kupieniu dobrego samochodu? Wygodnego srodka podrozy ktorego mozesz uzywac takze do innych celow niz dojazdy do pracy. Rownie dobrze mozesz wsadzic w niego dupe i wybrac sie w podroz po Europie. Poza tym- jesli ma sie godzine dojazdu do pracy, co wbrew pozorom nie jest czyms nadzywczajnym w dzisiejszych czasach- i nie mowie o godzinie spedzonej w korku przebijajac sie na 2 strone miasta- jestem w
  • Odpowiedz
@PMV_Norway: często jak jadę busem do pracy w poniedziałek to pada tekst typu "nareszcie ten poniedziałek bo w domu nie miałem nic do roboty" to jest dla mnie chore
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@blabusna666: to w sumie dyskusyjny temat, bo jedna rzecz, to ile kto trzaska godzin, a druga, to co robi z tymi pieniędzmi. Ja sam trzaskam nadgodziny + dodatkowa fucha na boku, co daje mi 54h/tydzień. Zbieram hajs, żeby kupić sobie kilka nieruchomości i na pewno przed 40 zostać rentierem.

Z drugiej strony nie kumam, jak można chcieć pracować dla kogoś do końca życia, nawet z dobrym hajsem i robiąc to
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@suqmadiq2ama: dla mnie idąc do pracy na 8h to i tak dzień w plecy, bo nic już ciekawszego nie zrobię. Kumam jeszcze jakiś odpoczynek, żeby się nie połamać z wysiłku, ale i inaczej to szkoda marnować czas. ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz