Aktywne Wpisy

Rainmaker97 +288
To uczucie gdy walisz w ch*ja zatrudniając kurierów na fikcyjnej działalności gospodarczej przez co państwo traci grube miliony rocznie i ludzie nie dostaną emerytury ani nie pójdą na L4, ale przekazujesz 0.01% tej kwoty na cele charytatywne, więc ludzie traktują cię jak Boga ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#antykapitalizm #januszebiznesu #inpost
#antykapitalizm #januszebiznesu #inpost
źródło: IMG_7825
Pobierz
fillion +485
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

źródło: comment_kLynUWbt8wBfSIq7XUZnlbrv2Gh4TzCM.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Raz, że kasa lepsza bo nadgodziny, dwa, łatwiej przeznaczyć rok wolnego niczym nieograniczonego czasu niż 4h tu ,6h tam itd .
Ale kwestia indywidualna
A zakładając ze pracujesz za tyle samo, masz 50% więcej. 2% rocznie to daje 150% po 20 latach, ergo - 175% pensji. A jak płaca Ci ekstra za nadgodziny - prawie 20. Zamiaist z---------c na emeryturę 40 lat, bedziesz tylko 20, może 30.
@LaylaTichy: Zależy czy twoja branża ma wzięcie... Ja po 6 miesiącach bezrobocia musiałem się tłumaczyć na rozmowach czemu TAK DŁUGO pracy nie miałem xD Owszem na początku zrobiłem se te 4 miesiące przerywy bo mogłem i miałem większy hajs odłożony ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nawet dostawałem grosze z zasiłku
Z drugiej strony nie kumam, jak można chcieć pracować dla kogoś do końca życia, nawet z dobrym hajsem i robiąc to