Wpis z mikrobloga

@stats: nie :) Co więcej, commity w swoim własnym repo też piszę po angielsku. Ale nie widzę powodu używania tego języka w rozmowach z innymi Polakami. Zawsze przedstawiam się jako programista.
  • Odpowiedz
Większość programistów i ludzi z branży to klepacze kodu, albo ludzie budujący z klocków i gotowych rozwiązań sieci, z nauką (w sensie postępu technicznego) to na ogół nie ma nic wspólnego. Nad tym pracuje tylko garstka, reszta wykonuje dosyć odtwórczą pracę.

@geuze:
Tak, ale spróbuj zostać programistą bez wykształcenia wyższego - powodzenia. Inną kwestią jest, że każde badanie naukowe i nowe rozwiązanie jest pewnym złożeniem już istniejących klocków - wartość
  • Odpowiedz
@Flypho: tak tak każdy kto używa angielskich określeń zamiast polskich jest uznawany za wieśniaka na wykopie za wyjątkiem oczywiście jasnieoświeconych programistów bo oni używają na codzień angielskiego określenia i nie może powiedzieć po polsku bo ciężko mu się nauczyć 2 słówek.
  • Odpowiedz
tak tak każdy kto używa angielskich określeń zamiast polskich jest uznawany za wieśniaka

@korporacion:
Ale on wg mnie jest trochę wieśniakiem xD. Ja bym tak nigdy nie powiedział, ale rozumiem dlaczego mógł tak zrobić. Czymś innym uznanie tego za letki obciach, a czymś innym wylewanie takich pomyj jak w komentarzach xD. Tak jak napisałem - to jest problem I świata i jak ktoś widzi to inaczej to powinien zastanowić się
  • Odpowiedz
Po prostu światowym językiem informatyki jest angielski i żadne polskie stękanie tego nie zmieni.

@Flypho: pracuje w it jako programista od wielu lat. Mowienie polakom swojego stanowiska po angielsku kiedy rozmawiasz po polsku to rak. Tak samo jak mowienie ludziom spoza branzy czy jestes senior junior czy retard developer. Ale jak widac tu gosc chcial sie popisac xD Niczym sie to nie rozni od polaczkow ktorzy wracali w latach 80
  • Odpowiedz
@TurboDynamo:

Niczym sie to nie rozni od polaczkow ktorzy wracali w latach 80 po 2 latach

A ty kim niby jesteś jak nie takim samym zakompleksionym Januszem jak on? Chłop napisał dosłownie 1 zdanie, a ty już go wrzuciłeś do swojego worka pogardy i siebie ustawiłeś jako lepszego. xD
  • Odpowiedz
A ty kim niby jesteś jak nie takim samym zakompleksionym Januszem jak on?

@Flypho: polakiem ktory sie nie popisuje angielskimi nazwami swojego stanowiska. Serio typie po 10 latach zawodowego programowania uwazasz ze nie mialbym czym sie w tym stylu popisywac? XD po prostu nie jestem zakompleksionym debilem jak polowa tego srodowiska, ktorzy mysla ze sa geniuszami bo zostali klepaczami kodu xD

Chłop napisał dosłownie 1 zdanie

@MajorWinters: i
  • Odpowiedz
po prostu nie jestem zakompleksionym debilem jak polowa tego srodowiska, ktorzy mysla ze sa geniuszami bo zostali klepaczami kodu xD

@TurboDynamo:
Chłopie xD, właśnie wykazałeś się ekstremalnie januszową postawą wobec człowieka, którego największym przestępstwem było podanie nazwy własnego stanowiska w języku angielskim i jeszcze nie widzisz w tym nic złego, nawet nie raczysz wątpić w słuszność swojej postawy xD. Ja się przez ten mur nie przebiję, ale mówiąc o ludziach
  • Odpowiedz
największym przestępstwem było podanie nazwy własnego stanowiska w języku angielskim

@Flypho: przeciez to byly popisy przed dziewczyna na tinderze xD

Ja się przez ten mur nie przebiję, ale mówiąc o ludziach z twardogłowiem, właśnie takich jak ty mam na myśli.

@Flypho: spoko, dalej bede wysmiewal takich zakompleksionych programistow bo sa smieszni i tyle xD
  • Odpowiedz