Wpis z mikrobloga

@MangoZjem: Dokładnie. No ale cóż, to Tinder, sam też tam przedstawiam się w korzystnym świetle. Acz nigdy nie przyszło mi do głowy aby sie chwalić, że jestem 'seniorem'. I też chyba nigdy nic podobnego nie usłyszałem.
  • Odpowiedz
Po prostu światowym językiem informatyki jest angielski i żadne polskie stękanie tego nie zmieni.

@Flypho: a światowym językiem branży kawowej jest... angielski. Mimo to, kolega który jest head roasterem nie mówi obcym ludziom spoza branży, że jest head roasterem tylko pracuje w palarni kawy xD Bo poza środowiskiem nikogo nie obchodzi kto jest head roasterem, roasterem, barista trainer, quality grader itd.
  • Odpowiedz
@Mihau88:
Zawsze znajdziesz jakiegoś dzbana. Czym innym jest złośliwość i arogancja, a czym innym nietakt polegający na posługiwaniu się zawodowym żargonem poza pracą.
  • Odpowiedz
a nie hipsterską fanaberią.

@Flypho: aha, czyli przemysł kawowy uważasz za "hipsterską fanaberię"? xD Kolejny pożal się boże technokrata, któremu wydaje się, że jest lepszy od innych bo potrafi "klikać w kąputer"?
  • Odpowiedz
@geuze:
Nie napisałem tego, ale informatyka, jako dziedzina nauki uprawiana na całym świecie ma trochę lepszy powód, żeby używać języka angielskiego niż facet, który na zapleczu wypala sobie kawę. I nie mam nic do kultury picia kawy, cieszy mnie, że nasza cywilizacja rozwinęła się na tyle, że możemy sobie pozwolić na takie pierdoły jak rywalizacja w parzeniu kawy. Ale jednak naukę (a nie jak to nazwałeś - klikanie w kąputer)
  • Odpowiedz