@MangoZjem: Dokładnie. No ale cóż, to Tinder, sam też tam przedstawiam się w korzystnym świetle. Acz nigdy nie przyszło mi do głowy aby sie chwalić, że jestem 'seniorem'. I też chyba nigdy nic podobnego nie usłyszałem.
Po prostu światowym językiem informatyki jest angielski i żadne polskie stękanie tego nie zmieni.
@Flypho: a światowym językiem branży kawowej jest... angielski. Mimo to, kolega który jest head roasterem nie mówi obcym ludziom spoza branży, że jest head roasterem tylko pracuje w palarni kawy xD Bo poza środowiskiem nikogo nie obchodzi kto jest head roasterem, roasterem, barista trainer, quality grader itd.
@MangoZjem: @MangoZjem: Obstawiam, że klasyczne pozerstwo związane z zarobkami. Ale to juz by trzeba spytać mirka, który to wczoraj wrzucał, bo to chyba jego rozmowa była.
@geuze: Tylko, że informatyka jest dziedziną matematyki, nauką respektowaną na wszystkich sensownych uczelniach świata, a nie hipsterską fanaberią. @Gilbert_Prukwa: No można, c-----o odpowiedział ten typ xD, ale ci co plują jadem w komentarzach mają jeszcze twardsze głowy.
@Flypho: no jasna sprawa ale np ja pare razy spotkałem się z arogancją ze strony jakiegoś g---o junior pajacera który na pytanie czym się zajmuje odpowiedział mi że i tak nie zrozumiem po czym przedstawił się setką anglojęzycznych stanowisk. Rak
@Mihau88: Zawsze znajdziesz jakiegoś dzbana. Czym innym jest złośliwość i arogancja, a czym innym nietakt polegający na posługiwaniu się zawodowym żargonem poza pracą.
@Flypho: aha, czyli przemysł kawowy uważasz za "hipsterską fanaberię"? xD Kolejny pożal się boże technokrata, któremu wydaje się, że jest lepszy od innych bo potrafi "klikać w kąputer"?
@geuze: Nie napisałem tego, ale informatyka, jako dziedzina nauki uprawiana na całym świecie ma trochę lepszy powód, żeby używać języka angielskiego niż facet, który na zapleczu wypala sobie kawę. I nie mam nic do kultury picia kawy, cieszy mnie, że nasza cywilizacja rozwinęła się na tyle, że możemy sobie pozwolić na takie pierdoły jak rywalizacja w parzeniu kawy. Ale jednak naukę (a nie jak to nazwałeś - klikanie w kąputer)
Zbiornik Racibórz Dolny, różnica dwóch dni. Jutro zapowiada się kluczowy dzień, aktualnie ciężko tam dojechać na rowerze. Jutro prawdopodobnie również tam będę i zrobię kolejne zdjęcie. #powodz #raciborz #zbiornik #opole #wroclaw #kedzierzynkozle
źródło: comment_jbfF8QMu0PML1q48fzngcV2IWvjaCNFl.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
@Flypho: a światowym językiem branży kawowej jest... angielski. Mimo to, kolega który jest head roasterem nie mówi obcym ludziom spoza branży, że jest head roasterem tylko pracuje w palarni kawy xD Bo poza środowiskiem nikogo nie obchodzi kto jest head roasterem, roasterem, barista trainer, quality grader itd.
@geuze:
Prawdę mówiac to ja się mu kompletnie nie dziwię xD
źródło: comment_iH2fgeRuxsJAtnGatCi5z1Phkq5WxKUN.jpg
PobierzTylko, że informatyka jest dziedziną matematyki, nauką respektowaną na wszystkich sensownych uczelniach świata, a nie hipsterską fanaberią.
@Gilbert_Prukwa:
No można, c-----o odpowiedział ten typ xD, ale ci co plują jadem w komentarzach mają jeszcze twardsze głowy.
Zawsze znajdziesz jakiegoś dzbana. Czym innym jest złośliwość i arogancja, a czym innym nietakt polegający na posługiwaniu się zawodowym żargonem poza pracą.
@Flypho: aha, czyli przemysł kawowy uważasz za "hipsterską fanaberię"? xD Kolejny pożal się boże technokrata, któremu wydaje się, że jest lepszy od innych bo potrafi "klikać w kąputer"?
Nie napisałem tego, ale informatyka, jako dziedzina nauki uprawiana na całym świecie ma trochę lepszy powód, żeby używać języka angielskiego niż facet, który na zapleczu wypala sobie kawę. I nie mam nic do kultury picia kawy, cieszy mnie, że nasza cywilizacja rozwinęła się na tyle, że możemy sobie pozwolić na takie pierdoły jak rywalizacja w parzeniu kawy. Ale jednak naukę (a nie jak to nazwałeś - klikanie w kąputer)
Komentarz usunięty przez autora