Wpis z mikrobloga

@BlackBlack: No k---a xD Debile wrzucali hajs w była giełde BitBay a teraz placz xD Wielki trejder xDDDD Powinno sie zaorac wlascicieli gieldy, ale ludzie trzymajacy tam wiecej niz 10k sa naprawde debilami
  • Odpowiedz
@BlackBlack: Tyle się ostrzegało przed Bitbay od 2018 roku a potem Zona. KNF, mafia paliwowa, blokowanie wypłat, ale ludzie woleli przelewać darowizny na tę piramidę. Wszystkie osoby które dam wpłacały powinny dostać zarzuty udziału w zorganizowanej grupie przestępczej.
  • Odpowiedz
@Hamburk: Ja powiem szczerze. Szkoda chłopa ja sam straciłem ale nie takie ilości :(
Jeszcze ten screen z prokuratorami. Teraz rząd mógł faktycznie coś zrobić i chociaż przeprowadzić rzetelne śledztwo.
  • Odpowiedz
@Goronco: Cieszyć się z czyjegoś nieszczęścia to sam jesteś chwastem i śmieciem.
Typ nic nie powiedział o państwie tylko dał screena, że prokurator poszedł na urlop w dniu przyjęcia sprawy i nie ma na nic nadzieji.
  • Odpowiedz
  • 51
@BlackBlack: Jeśli inwestował aktywnie 500k to musiał się liczyć z tym, że może je stracić. Ale kurka nie w taki sposób. Możemy sobie mówić, żeby nie trzymać hajsu na giełdzie (ja o tym tbh nie słyszałem ale nie inwestuje w komputerowy piniondz) ale jednak państwo legitymizowało tą działalność, choćby przez powiązania z tym komitetem olimpijskim. Człowiek nie może żyć w permanentnym podejrzeniu, że wszyscy chcą go wyruchać na pieniądze i
  • Odpowiedz
@plasq

ale jednak państwo legitymizowało tą działalność

W jaki sposób legitymizowało? Poprzez KNF, które oświadczyło że NIE ZALECA korzystania?
Czy może mówisz o estońskiej licencji?
  • Odpowiedz
@Goronco: Poprzez masowy sponsoring (PKOI), Olimpijską reprezentację, kluby sportowe, pozwalanie na masowe reklamy. Było ostrzeżenie KNF co do Zondy, czy tylko do BitBaya? Piszę to cały czas z perspektywy zwykłej osoby chłopskiej, nie inwestuję w krypto, mówię tylko o swoich obserwacjach i po prostu
  • Odpowiedz
  • 17
ale jednak państwo legitymizowało tą działalność, choćby przez powiązania z tym komitetem olimpijskim

@plasq: akurat PKOL chyba zrobił to na własną rękę, gdzieś ostatnio czytałem, że wysłali zapytanie do (chyba) KNF, ale zamiast poczekać ten ustawowy czas na odpowiedź to po 4 dni klepnęli sponsoring i elo ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz