Aktywne Wpisy

Czy tylko ja mam wrażenie, że w 2026 roku bycie konsumentem w Polsce to sport ekstremalny dla ludzi o stalowych nerwach?
Idziesz do sklepu po masło - kiedyś 250g, potem 200g, teraz coraz częściej straszy 170g w tej samej cenie. Kupujesz chipsy - w środku więcej azotu niż ziemniaków. Zamawiasz burgera w knajpie, płacisz 50 zł, a dostajesz coś, co rozmiarem przypomina zestaw dla dzieci. Do tego dochodzą „noworoczne aktualizacje” cen prądu
Idziesz do sklepu po masło - kiedyś 250g, potem 200g, teraz coraz częściej straszy 170g w tej samej cenie. Kupujesz chipsy - w środku więcej azotu niż ziemniaków. Zamawiasz burgera w knajpie, płacisz 50 zł, a dostajesz coś, co rozmiarem przypomina zestaw dla dzieci. Do tego dochodzą „noworoczne aktualizacje” cen prądu
W czym najbardziej odczuwasz „strzyżenie” klienta na początku 2026 roku?
- Spożywka - mniejsza gramatura, wyższa cena 27.5% (263)
- Spożywka - gorszy skład (tanie zamienniki) 5.2% (50)
- Media i opłaty (nowe taryfy za prąd, gaz, śmieci) 17.5% (167)
- Gastronomia (mikro porcje w makro cenach) 21.4% (204)
- Subskrypcje i apki (podwyżki za netflixa, itp) 3.7% (35)
- Usługi i fachowcy (fryzjer, mechanik, remonty) 12.3% (117)
- Nieruchomości (czynsze i mityczne „opłaty") 7.2% (69)
- Elektronika (gorsza jakość, psucie po gwarancji) 2.1% (20)
- Paliwo i transport (bilety, benzyna, parkingi) 1.9% (18)
- Inne - wyjaśnię w komentarzu 1.3% (12)

kluha666 +66
źródło: 1000011923
Pobierz

https://www.wykop.pl/wpis/39075575/jedna-rozbiorke-zakonczylem-druga-zaczynam-tym-raz/
Udało się znaleźć chętnych na 500ml, dlatego proszę dla porządku o potwierdzenie w tym temacie wszystkich których wołam, zadeklarowanych mililitrów. Proszę piszcie tylko mililitry, dla porządku, inne pytania na pw.
Do wszystkich wieczorem odezwę się z roliczeniem.
Jak wszyscy potwierdzą i się zgodzi to zamawiam.
@watchcollector: @TomTailor100: Rasasi już sprzedany, jest tylko creed dla Ciebie @kolezka1: @roman_z_piwnicy: @dundee: @Leniek: @GoNzO_123: @zakoo: @ahmed-hiroshi: @Ilheer: @dowzer89: @tomahs: @kyloe: @1950M: @farmer111: @parnis: @Cezzarrr: @smietanaminer: @PozdroandPocwicz: @Marianpol: @stickoman: @Azure: @Pikieros: @tleszczyk: @mackumacku: @Giggsy: @Tomahawk @con987: dla Ciebie zostało by 10ml na ten moment, potwierdź czy Ci pasuje @booolooo: odezwę się jak ktoś odpadnie
#perfumy #rozbiorka
źródło: comment_0jpIx9CqdTuCD667hlVNQ0mUPFVCl76G.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Ja bym tego nie tagował jak tylko wołasz bo zaraz Ci się zaczną wpisywać kolejne osoby