Wpis z mikrobloga

Siema dietetyczne świry ( ͡º ͜ʖ͡º) z tagu #dieta od razu mówię że postanowiłem nie korzystać z gotowcow a sam ułożyć sobie dietę i domyślam się że trochę mi to zajmie zanim ogarne co.i jak ( ͡ ͜ʖ ͡) i z racji że jestem bardzo początkujący może ktoś mi powiedzieć czy takie proporcje są ok?

1.5 B / 0.7 T / 2 W
ewentualnie co zmienić? póki co jestem po kontuzji wiec mało się ruszam i mam siedzącą pracę #mirkokoksy #pytanie
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@MarianAlkoholik ogólnie czułem się dobrze cały tydzień ( ͡º ͜ʖ͡º) zmienilem kilka produktów na te bardziej wartościowe i było ok, ale dziś np. Pojechałem na saune i mnie ssie głód niemiłosiernie ( ͡° ʖ̯ ͡°) i tak się właśnie zacząłem zastanawiać czy proporcje i kcal dobre ;) póki co jedyne co mogę dołożyć to jakieś marsze na bieżni ewentualnie basen raz w
  • Odpowiedz
@TuBiOnest: a masz jakąś aktywność fizyczną? Pracę?

Daj sobie 1.5g B/ 1g T/ reszta weglowodany(to co zostanie kcal). No i dalbym wiecej niz 2200 wciąż ale odpowiedz na powyższe.

-póki co jestem po kontuzji wiec mało się ruszam i mam siedzącą
  • Odpowiedz
@modzelem: No tak, bo działać będzie ale to nie jest optymalne dla organizmu. Po co ma ktoś redukować poniżej BMR i zajeżdzać siebie i hormony, jak może to samo uzyskać tym, że po prostu odnajdzie odpowiednie kalorie dla siebie.
Oczywiscie wszystko jest zależne od długości redukcji i innych czynników.
Być może słyszałeś kiedyś o powrocie "do siebie" po długiej redukcji, dlatego warto tego uniknąć bo ten proces może zająć 4-16
  • Odpowiedz