Wpis z mikrobloga

  • 2
@rapgod95: myślałam o tym nawet dzisiaj, ale wino poszło klasycznie i jadło zrobione też klasycznie, wg mojego żelaznego przepisu ()
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
myślałam o tym nawet dzisiaj, ale wino poszło klasycznie i jadło zrobione też klasycznie, wg mojego żelaznego przepisu ()


@hellyea: dej ten przepis
  • Odpowiedz
  • 4
@panrobak: żadna filozofia. Wątróbkę moczysz w mleku około 2h (chyba, że cielęca, to nie trzeba). Kroisz cebulkę (grubsze piórka), słodkie jabłka (takie grubeplastry najlepiej, jak na zdjęciu, ja rozkrajam ćwiartki wzdłuż jeszcze na 3). Podsmażasz na masełku, prószysz solą. Odkładasz na talerz i na tej samej patelni smażysz wątróbkę (opłukujesz z mleka wcześniej), podsmażasz lekko, ładnie wszystko mieszasz. Wątróbka nie za długo, bo zrobisz kapcia. Wszystko łączysz, mieszasz, podlewasz odrobiną
  • Odpowiedz