Aktywne Wpisy
Alzena +82
Zazdroszczę wam że jesteście w stanie pić te napoje zero 😔 ja tych słodzików nie jestem w stanie zdzierżyć, zostaje po nich na podniebieniu paskudny, mdły posmak którego nie mogę się pozbyć przez wiele godzin. A co gorsza te napoje bez cukru są o wiele słodsze niż odpowiedniki z cukrem.
#zdrowie #kuchnia
#zdrowie #kuchnia
kubas_782 +134
Bo faceci sa juz po prostu wku#wieni.
Nie, nie chodzi o zadne wystawianie dziewczyn, czy pieprzenie jak to one zdradzaja itd - po prostu my, chlopy mamy juz dosyc tej uprzywilejowanej kasty jaka zrobily sie w Polsce kobiety, a akcje powyzej to po prostu upust frustracji.
Po kolei:
- pracujecie krocej (szybciej idziecie na emeryture)
- pracujecie lzej (prawnie mozecie dzwigac mniej)
- macie fory przy sprawach rozwodowych i rodzinnych (https://www.wykop.pl/link/4333307/ojcowie-bez-szans-przed-sadami/)
- dostajecie alimenty (i to nie tylko na dziecko, ale nawet kiedy 'pogorszy wam sie status zycia' (!?!?))
- mozecie nawet dostawac alimenty jak facet nie jest biologicznym ojcem (!) (https://www.wykop.pl/link/4424081/od-lat-musi-placic-alimenty-mimo-ze-ma-badania-dna-wykluczajace-jego-ojcostwo/)
- macie szereg udogodniej zwiazanych z ciaza (roczne urlopy, wchodzenie bez kolejki, socjale)
- zarabiacie mniej a pobieracie wiecej kasy (np. https://www.wykop.pl/link/4737941/kobiety-wiecej-biora-niz-wplacaja/)
- statystycznie zyjecie w mniejszym stresie i popelniacie mniej samobojstw
- spolecznie zyjecie jak w bajce - zawsze kazdy pomoze, obroni, nadstawi karku, pocieszy - do tego macie 'spoleczne prawo' plakac, wyrazac emocje, byc delikatne, chodzic do psychologa (dla faceta to oznacza ostracyzm i zaszufladkowanie jako 'p---a')
- matrymonialnie zyjecie jak w bajce - tysiace pisza, wy sobie tylko wybieracie jak w delikatesach
- macie fory w wielu innych kwestiach (np. darmowe wchodzenie do klubow, wakaty tylko dla kobiet, itd itd)
I do tego drogie rodaczki jeszcze bezczelnie wyewoluowalyscie w rozkapryszone, ksiezniczkowane stworzenia, ktore przestaly sie zupelnie starac, dbac i angazowac - bo w koncu jak ten nie bedzie pajacowal, to zaraz wskoczy 10 kolejnych ;)
I jeszcze macie tupet wymagac kolejnych bonusow i walczyc o 'rownouprawnienie' - nie kolezanki, wy walczycie o przywileje, a nie o rownouprawnienie.
Ktos to musial powiedziec, pozdrawiam.
#takaprawda #rozowepaski #niebieskiepaski #oswiadczenie #przegryw #tinder
@Coco_jumbo_i_do_przodu: Nie mam pojęcia, ale to przecież bez znaczenia, zdaniem wykopu absolutnie każda dziewczyna ma powodzenie i setki orbiterów, nieprawdaż? Na pewno nie jestem gruba, BMI koło 17-18. Fotki wrzucałam normalne, bez makijażu i w t-shircie, ale to również wszystko jedno, i tak powinnam dostać atencję, tak czy nie?
@marcooo80: po prostu głupi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@marcooo80: i co, tak z ręką na sercu, wolałbyś być kobietą w związku z tymi wszystkimi przywilejami?
Eksperymenty mają takie branie, bo jesteście z-----i. Normalnych ludzi to żenuje. Miał setki par, a wrzuca tylko pojedyncze przypadki, gdy eksperyment się udał. Reszta dziewczyn, go pewnie zwyzywała albo wcale nie nawiązywała kontaktu. Utrwalacie sobie w ten sposób swoje błędne, z-----e spojrzenie na kobiety. Rzeczywistość jest zgoła odmienna niż pokazują te wasze tinderowe eksperymenty, ale to trzeba samemu się przekonać, tzn. wyjść z domu...
nie idą, a mają prawo iść wcześniej. idąc wcześniej na emeryturę, tę emeryturę dostają
@marcooo80: Bo zalęgła się banda nieudaczników.
@marcooo80: Alimenty na *dziecko* dostaje *dziecko*, nie matka dziecka. To nie jest trudny koncept.
Zaś tak bardziej serio, rozumiem frustrację, ale jako mężczyźni nie możemy się dać wciągnąć w takie wojenki i pyskówki z kobietami bo w debacie publicznej jeden argument emocjonalny jest wart 10 faktów. Jest wciąż ogrom (powiedziałbym, że większość) kobiet, która ma dość tradycyjne podejście do związków i ról społecznych.
Komentarz usunięty przez moderatora