Aktywne Wpisy

Szkoda, że peak gamingu i strzelanek już nie wróci, trzy najlepsze części, żadne call of duty nie ma podjazdu do tego, chaos, model zniszczeń, mielarnia, samoloty nad głową, tęsknię :( Battlefield 6 miał być podobny, ale za bardzo przypomina call of duty
#battlefield #gry #nostalgia
#battlefield #gry #nostalgia
źródło: 1000000924
Pobierz
#gielda AI będzie bardzo drogie w przyszłości.
Jesteśmy na etapie uzależniania użytkowników.
Jak ludzie zapomną jak się szukało informacji przed LLM to wlecą podwyżki/ przymusowe reklamy.
Firmy już płacą i będą płaciły więcej, jak tylko ogarną jak używać Ai sensownie.
Jesteśmy na etapie uzależniania użytkowników.
Jak ludzie zapomną jak się szukało informacji przed LLM to wlecą podwyżki/ przymusowe reklamy.
Firmy już płacą i będą płaciły więcej, jak tylko ogarną jak używać Ai sensownie.

W tym tygodniu artykuł nieco leniwy, ale myślę, że będzie szczególnie przydatny dla programujących w #jezykr.
W artykule omawiam całkiem ciekawy pakiet o nazwie auditor. Jeśli potrzebowałeś kiedyś porównać właściwości modeli predykcyjnych w R to będzie to narzędzie w sam raz dla Ciebie:
https://www.jakbadacdane.pl/pakiet-auditor-weryfikacja-walidacja-i-analiza-bledow-modelu-w-r/
#jakbadacdane
https://pbiecek.github.io/DALEX_docs/index.html#introduction
?
. R jest to statystyczno wizualizacyjny jezyk studentow i taki powinien zostac, a proba zakorzenienia go w powaznym ML jest co najmniej smieszna.
W Pythonie jest Shap, ktory dowolnego dalexa bije na glowe.
Ale nieważne, nie musimy tutaj chyba udowadniać swoich racji, bo wydaje mi się, że jeśli komuś to pomoże w rozwiązaniu jakiegoś ważnego problemu to już jest gites :).
A Shap też
Fajnie byloby promowac zdrowe praktyki wsrod poczatkujacych DSs, zeby uzywali Pythona gdzie sie da, a R do wizualizacji (np w polaczeniu z PBI albo Tableau).
@Kura_Wasylisa: Moim zdaniem R wcale taki super do wizualizacji nie jest natomiast to, gdzie wybitnie odstaje od reszty to preprocessing danych.
Ja w korpo sugeruje ludziom, zeby R uzywac tylko do rzeczy ad hoc.
Wynika to w duzej mierze z tego co napisales + syf typu wykrzaczanie sie wielowatkowosci na Windowsie albo wspomniany brak OOP.
No i gownanie IDE do programowania. Brakuje czegos ala pycharm.
źródło: comment_XmyzmN3Hfo0Szy1HgEqgZc7JHLl8snE9.jpg
PobierzIDE do R: Rstudio, ESS, Eclipse + StatET. Jetbrainsom może nie dorównują,