Aktywne Wpisy
Wraczek +118
Zawsze kisne jak osoby typu @BayzedMan jęczą coś o mechanizmie działania rosyjskiej propagandy, typ nabił prawie 60k akcji w półtorej roku tylko pod tagiem ukraina i ma tupet wypowiadać się o drugiej stronie xDDD
Na szczęście Ukraińcy prą do przodu i złomują kolejne hordy dziczy spod Uralu, jedyny minus jest taki, że będzie więcej spamu od tego przygłupa i jego bandy.
#ukraina #rosja #wojna
Na szczęście Ukraińcy prą do przodu i złomują kolejne hordy dziczy spod Uralu, jedyny minus jest taki, że będzie więcej spamu od tego przygłupa i jego bandy.
#ukraina #rosja #wojna
Dirty_Digger +111
Ja około 5 lat temu:
- dumny konserwatysta
- wolnorynkowiec
- przeciwnik małżeństw homoseksualnych
- korwinista
- duża sympatia dla narodowców
- krytyk demokracji
- szowinista
- zwolennik teorii spiskowych
Ja obecnie:
- postępowiec
- socjaldemokrata
- zwolennik małżeństw homoseksualnych
- antykorwinista
- internacjonalista
- miłośnik demokracji
- feminista
- zwolennik nauki, racjonalizmu, humanizmu
#neuropa #4konserwy #gownowpis
Życzę wszystkim wesołych świąt.
@kult_cwaniaka: Niby dlaczego to jest irracjonalne?
@waro: a kurde już szanowałem...
Sprzeciwiam się podmiotowemu traktowaniu kobiet, powszechnej seksualizacji tej grupy społecznej, jak i konserwatywnemu podejściu do nich od strony płci męskiej.
@waro: bo feminizm łączy cię z ruchem społecznym - feminizmem. Którego częścią są TERFy, radicale, polityczne lesbijki czy np Pussy Church. Tak sa to przesadne przykłady, ale to część feminizmu. A i te mniej radykalne np włączały alarm przeciwpożarowy przy wykładach MRA.
To co opisałeś brzmi bardziej jak bycie racjonalną, społecznie liberalną osobą niż feministą. Pragnę zauważyć, feminizm ani nie wynalazł ani nie ma
I co to znaczy "konserwatywne podejście"?
W Polsce mamy praktyczną dyskryminację mężczyzn w życiu zawodowym i osobistym, afiszowanie się w tych warunkach feminizmem źle rokuje, bo widocznie to wciąż za mało, czyli
@Pantokrator: polecam poczytać -> http://www.psychologia.net.pl/artykul.php?level=687
@Pantokrator: konserwatywne, czyli antyliberalne - wymagające od kobiet postawy zgodnej z jej pierwotną naturą
@Pantokrator: to się nie sprowadza tylko do tego, ale do ogólnego zachowania wobec kobiet - wielu facetów