Aktywne Wpisy

saintie +18

mirko_anonim +1
✨️ Jak podjąć decyzję o przyszłości zawodowej? Ⓘ
Cześć,
Piszę do osób z doświadczeniem na rynku pracy.
Mam 19 lat i stoję przed trudnym wyborem: iść do pracy, na studia, czy zrobić coś innego. Po szkole mogę liczyć tylko na minimalne wynagrodzenie, choć w jednym korpo przyjmują osoby takie jak ja. Praca to głównie nocne zmiany, zarobki około 5500 zł na rękę – bardzo przyzwoicie jak na start, ale nie wiem, czy pracowanie tam całe
Cześć,
Piszę do osób z doświadczeniem na rynku pracy.
Mam 19 lat i stoję przed trudnym wyborem: iść do pracy, na studia, czy zrobić coś innego. Po szkole mogę liczyć tylko na minimalne wynagrodzenie, choć w jednym korpo przyjmują osoby takie jak ja. Praca to głównie nocne zmiany, zarobki około 5500 zł na rękę – bardzo przyzwoicie jak na start, ale nie wiem, czy pracowanie tam całe

źródło: comment_KdgyIA5kdsAVNBizLJ8ooY6Pnj4fD7Je.jpg
Pobierz@dziara1429: Dokładnie.
@lwonly: nie mam dzieci a więc usuń konto stulejarzu
- umarł ojciec który płacił alimenty
- matka pyta czy może nimi obarczyć dziadków dziecka gdy ona mieszka z innym typem xD
To niezłe zrozumienie
To nie jest dziecko jej obecnego faceta, tylko byłego. Obecny nie musi dawać nawet złotówki na to dziecko.
Serio człowieku, spójrz na to szerzej, możliwości może być milion, ale fakt jest jeden: dochód ze strony biologicznego ojca nagle przestał być wypłacany i dziadkowie (jeśli mają taką możliwość) powinni dorzucić się matce do wychowania wnuczki. Nie wiem co na to polskie prawo, ale z czystej przyzwoitości i empatii mogliby to zrobić.