Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +204
Orlen Polski Tinder Narodowy im. św. Jana Pawła II
źródło: 84CA792C-ADA3-4C13-82CC-E9E431AC82EA
Pobierz
Itslilianka +3
Ile mieliście lat jak się dowiedzieliscie że przechodzenie przez jezdnię poza przejściem dla pieszych jest dozwolone, jeśli odległość od najbliższego przejścia przekracza 100 metrów? #prawojazdy #prawo #motoryzacja

Ile już moich znajomych widziałam - huczne zaręczyny, wielki ślub, fotki z wesela i zmiana nazwiska na fejsie po to, by po roku wrócić do poprzedniego stanu i iść przez życie jako 24-letni rozwodnik lub rozwódka?
#zwiazki #rozwod #niebieskiepaski #rozowepaski #pytanie
źródło: comment_nWOgQ9w8v8CLMAD0Xc5Fvnh7gB256R6q.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
@Hannahalla: dałbym ci minusa ale nie mogę. Zaczyna mnie ten mit denerwować.
Wiesz, że tak co 2 małżeństwo jest nieszczęśliwe i bardzo ciekawe rzeczy się dzieją za drzwiami. Więc wole aby ludzie jak im nie pasuje rozstawali się i żyli tak aby było im dobrze.
@Snuffkin: @agaciksa: Hurr durr kiedyś to było uciśnienie i patologie a teraz jest swoboda! No i macie swobodę : jeden z najniższych wskaźników dzietności na świecie, upadająca instytucja małżeństwa. Kiedyś na rozwód nie było przyzwolenia społecznego. No ale teraz jest wporzo, bo jak kobiety bijo to one mogo się rozwieźć!
Tylko że mamy jak krowie na rowie
Komentarz usunięty przez moderatora
Za moich czasów ( ͡º ͜ʖ͡º) (czyli jakieś 10-15 lat temu) jak moi znajomi się żenili to nikt - dosłownie NIKT nie mieszkał przed ślubem ze swoją narzeczoną/ym. Mało tego - dosłownie żaden też nie miał nawet swojego mieszkania bo w tym wieku i jeszcze w tamtych czasach to była absolutna abstrakcja dla większości. Jak już