@Werdandi: wystarczy mi, że siora dzwoni raz na tydzień i mówi o wszystkich dolegliwościach, albo jak przyjeżdża raz do roku z synem 3lvl i widzę co się dzieje xD No i szwagier który z--------a ja wół, żeby utrzymać rodzinę :)
@TwojStaryToKorniszon: jaki dowód xD Ja opisuję tylko co widzę, nie chcę nikogo przekonywać. Mi wystarczy, że widzę jak może być i nie chcę tego ryzykować.
czy wystarczy ci że JA powiem
@TwojStaryToKorniszon: odróżnij doświadczanie czegoś w rzeczywistości i z bliskimi osobami od głosu jakiegoś anona z wykopa
@Werdandi: Ja też nie mam dzieci, między innymi z powodu wskazanego na obrazku, a nie jestem antynatalistą, więc nie do końca rozumiem co masz na myśli mówiąc 'styl życia' w tym kontekście.
Wez pod uwage ze jest bardzo niskie przyzwolenie spoleczne na postawe "zaluje posiadania dzieci, jakbym mogl/mogla wybrac to bym ich nie mial", nikt tego glosno nie powie.
Nawet w internecie wiekszosc wypowiedzi o wadach dzieci zaczyna sie od "Kocham swe dzieci, ALE...."
Widziałam ostatnio program w amerykańskiej telewizji, który właśnie traktował o tym temacie. I nawet w tamtym bardzo wyzwolonym społeczeńtwie przyzanie się do tego, że się żałuje posiadania
Chyba nie ma moralnie bardziej szlachetnej postawy która jest zaprzeczeniem zwierzęcego genetycznie uwarunkowanego egoizmu.
@outsidre: A ja po prostu jeżdżę całe życie na garbach takich słabych ludzi jak ty xD i fajnie mi się żyje tak plugawo, a swoje dzieci nauczę, żeby robiły to samo. ¯\_(ツ)_/¯
Dajcie mi jeden argument zeby w poniedzialek z rana nie wejść w tego śmiecicha. Mysle ze samo IP wiecej warte niż wycena spolki w tym momencie. Chyba ze ma jakies duze zobowiązania
źródło: comment_pBeUZUf3764Tl2Li1sraBVXoT1zHX7FN.jpg
Pobierzot - taka twoja logika
Komentarz usunięty przez moderatora
No i szwagier który z--------a ja wół, żeby utrzymać rodzinę :)
Komentarz usunięty przez autora
@efilista: dowód anegdotyczny
czy wystarczy ci że JA powiem, że posiadanie dzieci jest zajebiste?
@TwojStaryToKorniszon: odróżnij doświadczanie czegoś w rzeczywistości i z bliskimi osobami od głosu jakiegoś anona z wykopa
@DryfWiatrowZachodnich:
Widziałam ostatnio program w amerykańskiej telewizji, który właśnie traktował o tym temacie.
I nawet w tamtym bardzo wyzwolonym społeczeńtwie przyzanie się do tego, że się żałuje posiadania
@outsidre:
A ja po prostu jeżdżę całe życie na garbach takich słabych ludzi jak ty xD i fajnie mi się żyje tak plugawo, a swoje dzieci nauczę, żeby robiły to samo. ¯\_(ツ)_/¯
@obibokdotexe: wasze normikowanie mi nie imponuje. Poza tym typowe breederskie bingo. Was mi nie żal tylko waszych dzieci.
źródło: comment_qM2rYF6rbYpHwbiSWQvi4Wq3VB68WVe7.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora