Aktywne Wpisy

IntruderXXL +158
Trochę przesadziłem z tą formą, no ale cóż płakać nie będę lol #chwalesie
#chudnijzwykopem #silownia #mirkokoksy #mikrokoksy #sport #pokazforme #dieta
#chudnijzwykopem #silownia #mirkokoksy #mikrokoksy #sport #pokazforme #dieta
źródło: Łapa
Pobierz
Lewusx +110
Za 9 tygodniu debiut na scenie PRO.
Miejsce debiutu, Niemcy, Kolonia.
Zawody PRO to takie zawody, na których udział mogą wziąć tylko posiadacze karty IFBB PRO, jest nas w Polsce mało jeśli chodzi o kulturystykę, nie biorę pod uwagę Classic/Men's Physique bo to troszkę co innego.
Obecna waga 117kg.
Miejsce debiutu, Niemcy, Kolonia.
Zawody PRO to takie zawody, na których udział mogą wziąć tylko posiadacze karty IFBB PRO, jest nas w Polsce mało jeśli chodzi o kulturystykę, nie biorę pod uwagę Classic/Men's Physique bo to troszkę co innego.
Obecna waga 117kg.
źródło: IMG_2913
Pobierz

Chce się przebranżowić do IT. W obecnej branży dobiłem do sufitu jeżeli chodzi o zarobki ale nie jestem zadowolony. Mam w c--j wolnego czasu - wolne weekendy i pracę 9-15 w tygodniu. Mam czas, cierpliwość i nie muszę się martwić o pieniądze aż tak bardzo. Tylko teraz tak - czy kursy typu sdacademy mają sens? 10 tys zł to nie w kij dmuchał za 7 miesięczny kurs. Pytanie tylko jaka jest alternatywa? Samodzielna nauka może być trudna a w internecie ciężko o fachową poradę dla laika i cierpliwość do głupich pomysłów. Jakieś alternatywy albo inne pomysły na naukę? Zdecydowałem się na #java. Na ile to ma sens w wieku około 30 lat? Pracuje obecnie w takiej branży że moje doświadczenie i znajomość logiki biznesowej byłaby przydatna także w IT. Ma #naukaprogramowania
#naukaprogramowania
Przede wszystkim na start solidna książka, dokumentacja, google i stackoverflow. Najpierw staraj się samemu opanować podstawy i zrobić jakiegoś hello worlda. Jak ci się to uda to dopiero zobaczysz czy programowanie jest dla ciebie.R-----------ą mnie takie tematy. Nie spróbowałeś nawet nigdy nic nie zaprogramować, a już stwierdzasz, że programowanie jest dla ciebie i oczywiście w javie, bo javowcy zarabiają 15k po
@The_Riddler: ty serio myślisz że te tekścicki o 15k to prawda? Chłopie większość programistów w tym kraju zarabia 6-8k netto i tyle. Ta lepsza część dobija do tych 15k. Lol. Czyli klasyk
źródło: comment_zaZQDWonaIc5ytBxgVerC3iBPZW8ulpB.jpg
PobierzHasło klucz. Do tego dodaj że liczba potrzebnych seniorów jest mniejsza. To że masz kolegów co zarabiają 15k to nie znaczy że każdy. Sprawdziłem midów w javie na payscale
Ale co fakt to fakt, znajomi ogarniają i teraz był przypadek mocny w ostatniej firmie :D. SQL Dev, 20 lat doświadczenia i był midem za 5800 netto (。◕‿‿◕。).
@The_Riddler jeśli nie chcesz być w/w devem to musisz to polubić ( ͡° ʖ
@piotrlionel: sporo zatrudniają.
To, że ktoś dużo zatrudnia nie oznacza, że jest fajnym korpo ... Ponadto sam piszesz 0-6 lat Junior ? Szanujmy się ..., chyba że liczą okres inżynierki / magisterki do tego jako oddzielne lata ...
@piotrlionel: co ja się mam szanować, tak sobie niektóre firmy ustawiają i tego nie przeskoczysz.
@The_Riddler: Gdybyś zdecydował się iść na kurs do SDA, to pójdź najpierw na takie spotkanie wprowadzające. Organizują takie od czasu do czasu żeby zebrać chętnych. Jeżeli podpiszesz na miejscu umowę, to zejdą Ci o 1,5 tys z ceny. Potem jeszcze możesz starać się o dofinansowanie z
@CukrowyWykop: Większość w IT to średniacy. Jak w każdej branży to tak wygląda. Są ludzie którym