Aktywne Wpisy
p0melo +15
#redpill #blackpill #zwiazki #tinder
Ograniczone polczysko, ulana grubaska z wyglądem 5.5/10 z wywalonym ego w kosmos wymaga od faceta prawa jazdy. Ty gruba kulo nie musisz martwić się kto cię do porodu zawiezie, ty powinnaś się najpierw zastanowić kto taka kulę tłuczu by chciał. Wypowiada się manierą polki, okropny skrzeczący głos, gruba kula po 30 ma wymagania. Ochydna ropuch grubaska.
Ona jest atrakcyjna? Po
Ograniczone polczysko, ulana grubaska z wyglądem 5.5/10 z wywalonym ego w kosmos wymaga od faceta prawa jazdy. Ty gruba kulo nie musisz martwić się kto cię do porodu zawiezie, ty powinnaś się najpierw zastanowić kto taka kulę tłuczu by chciał. Wypowiada się manierą polki, okropny skrzeczący głos, gruba kula po 30 ma wymagania. Ochydna ropuch grubaska.
Ona jest atrakcyjna? Po

wfyokyga +124
Giga Super MegaZord R------------r
źródło: temp_file8737590993392252290
Pobierz

Piszę sobie proste api w #springboot z użyciem #kotlin . Używam biblioteki SimpleXml do deserializacji XML. W kontrolerze restowym mam prosty kod który przetwarza XML. Mam test który przechodzi:
Kontroler wywala java.lang.NoClassDefFoundError: com/{...}/model/Marker
Jakies pomysly?
@nocneszczury: jesteś pewien że to jest ok?
I czy masz na pewno definicję klasy Marker? Bo to w sumie bardziej prawdopodobna przyczyna.
@nocneszczury: Być może klasa Marker zdefiniowana w źródłach testowych? A jeśli Marker jest z biblioteki to biblioteka dodana tylko jako zależność test? Ewentualnie klasa Marker jest obecna w momencie kompilacji ale nie jest dorzucana do classpath'a.
Komentarz usunięty przez autora
kontroler rest - {...}/RestController.kt
modele - {...}/model/Marker (klasa publiczna)
test - {...}/Test.kt
@mk321: Kotlin zamiast Javy dlatego że się przyjemniej pisze, poza tym ma fajne featury których nie ma w Javie ;)
@nocneszczury: @SuppressWarnings: np. ma funkcję niedziałania? ;) Jakbyś napisał prawilnie w Javie...
To samo z Gradlem. Robi więcej problemów niż Maven.
I dlaczego używasz jakiejś dzikiej biblioteki SimpleXml zamiast normalnego Jacksona?
Java+Maven+Jackson i masz masę tutoriali, które działają. Ale jak chcesz hipstersko... Pewnie jest problem z kolejnością ładowania zależności
@nocneszczury jakiś czas temu przepisywałem mój mały projekt monolitowego serwera na Kotlina, https://github.com/gosak/pfc-server/tree/develop jest tam sporo błędów ale może coś ciekawego wyciągniesz. Tylko wejdź na branch develop