Aktywne Wpisy

baemaj +69
rodzice pojechali. pokazałam ojcu wykop i mojego ulubionego wykopka. zabroniłam zakładać konto. będzie wchodził jako „gość”. nie wiem czy czuje dobrze człowiek, ale powodzenia. XD

Chce taka sukienke. Znajdzcie mi ją ale bez poliestru
źródło: 1000040655
Pobierz

Piszę sobie proste api w #springboot z użyciem #kotlin . Używam biblioteki SimpleXml do deserializacji XML. W kontrolerze restowym mam prosty kod który przetwarza XML. Mam test który przechodzi:
Kontroler wywala java.lang.NoClassDefFoundError: com/{...}/model/Marker
Jakies pomysly?
@nocneszczury: jesteś pewien że to jest ok?
I czy masz na pewno definicję klasy Marker? Bo to w sumie bardziej prawdopodobna przyczyna.
@nocneszczury: Być może klasa Marker zdefiniowana w źródłach testowych? A jeśli Marker jest z biblioteki to biblioteka dodana tylko jako zależność test? Ewentualnie klasa Marker jest obecna w momencie kompilacji ale nie jest dorzucana do classpath'a.
Komentarz usunięty przez autora
kontroler rest - {...}/RestController.kt
modele - {...}/model/Marker (klasa publiczna)
test - {...}/Test.kt
@mk321: Kotlin zamiast Javy dlatego że się przyjemniej pisze, poza tym ma fajne featury których nie ma w Javie ;)
@nocneszczury: @SuppressWarnings: np. ma funkcję niedziałania? ;) Jakbyś napisał prawilnie w Javie...
To samo z Gradlem. Robi więcej problemów niż Maven.
I dlaczego używasz jakiejś dzikiej biblioteki SimpleXml zamiast normalnego Jacksona?
Java+Maven+Jackson i masz masę tutoriali, które działają. Ale jak chcesz hipstersko... Pewnie jest problem z kolejnością ładowania zależności
@nocneszczury jakiś czas temu przepisywałem mój mały projekt monolitowego serwera na Kotlina, https://github.com/gosak/pfc-server/tree/develop jest tam sporo błędów ale może coś ciekawego wyciągniesz. Tylko wejdź na branch develop