Aktywne Wpisy
Yetoslav +463
Cena kawy w kawiarnii.
Dlaczego kawa w kawiarni w Polsce jest droga? Jednym z argumentów przytaczanych przez obrońców gastro jest "koszt transportu surowca".
Tymczasem kawarnia na Svalbardzie (koło podbiegunowe, Norwegia). Cappucino 42 NOK - 15 ziko
A ile kosztuje cappucino w "modnej" kawiarni w Krakowie? 20 ziko. (menu w komentarzu)
#gastronomia #januszebiznesu #patogastro
Dlaczego kawa w kawiarni w Polsce jest droga? Jednym z argumentów przytaczanych przez obrońców gastro jest "koszt transportu surowca".
Tymczasem kawarnia na Svalbardzie (koło podbiegunowe, Norwegia). Cappucino 42 NOK - 15 ziko
A ile kosztuje cappucino w "modnej" kawiarni w Krakowie? 20 ziko. (menu w komentarzu)
#gastronomia #januszebiznesu #patogastro
źródło: 430597755_395631223046061_7132948380745979581_n
Pobierz
Fekalny_okuratnik +125
Statlook to chyba najbardziej niewolniczy i januszexowy system kontroli pracowników zdalnych jaki istnieje XD Co o takim czymś myślicie? Da się to w ogóle jakoś obejść?
#pracbaza #it #korposwiat #pracait #pracazdalna #homeoffice #januszebiznesu #programista15k
#pracbaza #it #korposwiat #pracait #pracazdalna #homeoffice #januszebiznesu #programista15k
źródło: statlook
Pobierz

Mirki, czy przy pytaniu o oczekiwane wynagrodzenie, można prosić o to żeby firma coś zaproponowała i Ty się do tego ustosunkujesz? Chciałbym jako junior 25zł/h netto na B2B (jestem już na dużym zusie) ale prawda jest taka że na początek żeby gdziekolwiek się załapać to nawet za pół tej stawki bym poszedł żeby mi się chociaż zwróciło na ZUS i dojazdy.. No i mam dylemat bo zawołam 25 i powiedzą sobie "i może frytki do tego juniorku", a powiem 15 i się okaże że mogliby dać więcej ale jak chce robić za 15 to śmiało..
@Dominias: przy tak małej kwocie to się zupełnie nie opłaca na B2B
@Dominias: IMO nie zadzwonili bo chciales za malo. 5k brutto na UoP to taki sam koszt dla pracodawcy jak na B2B 36zl/h (zakladajac ze
@Dominias: oczywiście i ma to jakieś uzasadnienie - jak chcesz pracować za mniej niż rynkowe stawki tzn., że nikt cie nie chciał po rynkowych stawkach, a jak nikt cie nie chciał po rynkowych stawkach to znaczy ze jesteś po prostu slaby.