Aktywne Wpisy

Talaxin +97
#pathofexile #patchofexile2 #gry #rozdajo Został mi ostatni klucz to standardowo plus i mem. Wieczorem wybiorę.

Dorodny_Wieprz +231
Wykopki, dzisiaj w wulkanizacji Auto-Kółko w Warszawie spotkałem się chyba ze szczytem Chamstwa, buty i i naciągania na kasę wobec klientów. Az to tutaj opisze swoja historie, niech Internet pamięta i uwazajcie w wulkanizacjach.
Firma Auto-Kółko, wulkanizacja opony warszawa wolska (AUTO-KÓŁKO S.C, NIP 5272173119) posiada AGRESYWNYCH pracowników i próbuje naciągac na kasę. Poniżej cala historia jak komuś chce się czytać opinie o Auto-Kółko i jest z Warszawy i zastanawia sie nad wymiana opon
Firma Auto-Kółko, wulkanizacja opony warszawa wolska (AUTO-KÓŁKO S.C, NIP 5272173119) posiada AGRESYWNYCH pracowników i próbuje naciągac na kasę. Poniżej cala historia jak komuś chce się czytać opinie o Auto-Kółko i jest z Warszawy i zastanawia sie nad wymiana opon
źródło: 1
Pobierz

Dopiero się uczę, nie mam pojęcia czemu jest taki błąd w ścieżce dostępu do pliku. Ktoś coś poratuje?
Chodzi o ścieżkę '10.10\france.txt' wywala mi błąd a lokalizacja na pewno dobra.
źródło: comment_7N7c1Ip3Lvkox61jfpVtrH2Yf79YQayS.jpg
Pobierzwith open(filename) as file_object:
OSError: [Errno 22] Invalid argument: '10.10\x0crance.txt'
źródło: comment_YDGc25d9cbEshhZoY7T9CNs5kDyIcq5H.jpg
PobierzMożesz dodać, aby sprawdzić w którym konkretnie:
except UnicodeDecodeError:
print("In the " + filename + " file exists unicode error.")
co do pierwszego błędu '\f' jest znakiem formatowania, Python interpretuje znaki wewnątrz cudzysłowu. Możesz to obchodzić poprzez dwukrotny '\' lub wyłączyć interpretowanie stosując 'r'. tj.
filenames = [r'.....', r'....', r'10.10\france.txt']znaki specjalne w python: link
Co do kodowania w Windows, to jest galimatias i magia, ludzie raczej wybierają Linuksa lub Maca. Tak czy siak, w kodowaniu znaków skryptów w PyCharm w ustawieniach wybierz UTF-8 a pliki pythona
No to masz problem :) Szukaj kodowania windows dla Hiszpani by dekodować i to nie jest problem pythona lecz burdelu w windows. Świat dogaduje się co do standadów ISO, RFC itp a Microsoft zawsze był przed a nawet ponad.
tu masz wątek o dekodowaniu:
link
os.path.join, czyli:from os.path import joinfname = join('10.10', 'france.txt')how_much_the(fname)zakładam, że
10.10to katalog, który zawiera plikfrance.txt