Wpis z mikrobloga

@3n3bl0: XD
i urawniłowka do kompletu

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Mao i Fidel też pewnei byli prawakami?
wszyscy źli ludzie na świcie na bank nie byli komuchami :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  • Odpowiedz
@zakowskijan72 To skoro Ty masz rację, to udowodnij wyższość intelektualną. Jak na razie tylko stwierdzasz, a udowodnić nijak potrafisz, cumplu. Strasznie szurystyczne zachowania ma prawa strona, aż śmiech z wami dyskutować.

Jeszcze jednego mema wrzuć, będzie B-E-K-A
  • Odpowiedz
Mao i Fidel też pewnei byli prawakami?

@TwojStaryToKorniszon: maoizm wyewoluował ze stalinizmu, Fidel początkowo nie utożsamiał się z komunizmem, walczył imperializmem o niepodległość Kuby. Z jego wypowiedzi można się dowiedzieć, że uważał za ważne wartości chrześcijańskie.
  • Odpowiedz
nawet

@HeadH: Ale Stalin po dojściu do władzy nie robił niczego lewicowego. Czego w tym zdaniu nie rozumiesz?
@zakowskijan72: Te wszystkie kraje cechują się tym, że wprowadzany tam socjalizm opierał się na marksizmie, ALE Marks nie był jedynym ideologiem socjalistycznym i istnieją inne, niezwiązane z jego myślą szkoły, które radziły sobie całkiem nieźle (głównie anarchistyczne), np. machnowizm. Co w tym jest trudnego do ogarnięcia?
  • Odpowiedz
No dopszzz... widzę emanację trockizmu motzno...
spróbujmy się zmierzyć z fragmentami tego strumienia świadomości:

- zatrzymanie rewolucji [sprzeczna z marksizmem koncepcja budowy socjalizmu w jednym kraju zamiast eksportu socjalizmu na cały świat],

@3n3bl0: Nie miał wyjścia, jak dostał w dupę od Polski i został odgrodzony od reszty
  • Odpowiedz
@HeadH: Ja jestem antykomunistą akurat ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nie mogę usunąć konta – już to kiedyś zrobiłem, ale mam wewnętrzny przymus prostowania takich farmazonów. Sorunia ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz