Aktywne Wpisy
synadama +51
#takaprawda
Czyszczenie patyczkiem WILGOTNEGO ucha jest jedną z największych przyjemności cielesnych jakie możemy sobie dostarczyć. Polecam te drewniane - zapewniają bezpieczną zabawę i pełną kontrolę nad stymulacją każdej ze ścianek oraz głębokością penetracji.
Czyszczenie patyczkiem WILGOTNEGO ucha jest jedną z największych przyjemności cielesnych jakie możemy sobie dostarczyć. Polecam te drewniane - zapewniają bezpieczną zabawę i pełną kontrolę nad stymulacją każdej ze ścianek oraz głębokością penetracji.
źródło: temp_file5629721719170509958
Pobierz
samotnypies +7
Marzyłem o Ballu odkąd tylko dowiedziałem się o istnieniu tej marki, czyli jakoś w 2019 roku. Kupiłem wtedy swój drugi po bambino automat (combat sub) i zacząłem bardziej się interesować zegarkami. W końcu, po 6 latach udało mi się spełnić swoje marzenie. Muszę przyznać, że jakościowo jest nawet okej. Kolejnym celem seamaster, może na 30 się uda go sprawić. Mam nadzieję, że wtedy w końcu poczuje sytość.
#kontrolanadgarstkow #zegarki
#kontrolanadgarstkow #zegarki
źródło: 1000025761
Pobierz

"Jakim planem mam zacząć trenować? Stronglits czy Starting Strength? FBW Sakera?":
Co więcej:
" Co zrobić gdy plan przestanie działać? Resetowałem/am ciężar już x razy i dalej nie progresuję! Wyciskanie leżąc i OHP stanęło w miejscu, a ciąg i siad dalej idą do przodu, co robić? Czy mogę redukować na tym programie?"
Chciałbym stworzyć dla Was dwa programy treningowe które zaadresują te problemy. Jeden da początkujących, drugi dla osób które ukończyły progresję liniową i będzie bezpośrednim rozwinięciem pierwszego. Robocze nazwy to #fbwdlamirka i #fbwdlamikrokoksa
Dodatkowo, chciałbym dzięki tej inicjatywie przybliżyć Wam koncept autoregulacji w treningu siłowym, gdyż jest to w dalszym ciągu rzadko poruszany temat.
Plany będą nadawać się dla każdego kto chce:
- być silniejszy
- być WIĘKSZY
- zadbać o swoje zdrowie
- zrzucić trochę sadła
Zanim rozpocznę chciałbym wiedzieć jakie jest wasze zdanie na ten temat?
Poniżej jest również ankieta która pozwoli mi określić jak duża jest grupa docelowa.
#mikrokoksy #mikrokoksydeals #zdrowie #trening #sport #hobby #ciekawostki dla zasięgu :D #dieta #chudnijzwykopem
#trenujzrozumemigodnoscia
Jak długo trenujesz?
@axaha: hobbystom, pasjonatem. Nie twierdzę, że chce zrobić coś lepszego. Ciężko nawet powiedzieć, że jakiś plan jest najlepszy bądź najgorszy. Wszytko zależy od kontekstu, w jakim daną strategie zastosujemy.
Pisząc taki plan chce dać ludziom narzędzie, którego będą mogli użyć budując swój własny trening w przyszłości.
@Flypho: zgadza się, trzeba
Komentarz usunięty przez autora
W takim razie powodzenia z planem, na pewno wiele osób skorzysta. ;)
Co do RPE to moim zdaniem nie jest to optymalne narzędzie i dlatego często się nie sprawdza. Nie będzie dobrą opcją dla początkującego, który rozumie i czuje jedynie "bardzo lekko" albo "bardzo ciężko" i ciężko mu określić coś pomiędzy. Stąd główną metodą autoregulacji jest AMRAP, bo robi do odcięcia. Srednio sprawdza się też u kobiet, bo te
Z ego lifterami jest imo łatwa sprawa. Najlepiej ocenić po zakończonej serii, później obiektywnie video, porównać do poprzednich filmów i uśrednić ocenę. Mi się to sprawdza. Moja dziewczyna jest jeszcze gorsza.
Raczej częściej się sprawdza, niż nie.
@bdm_bq: Dlatego może się tego nauczyć, poza tym już
A z mojego doświadczenia wynika, że w przypadkach o których wspomniałem wyżej częściej się nie sprawdza niż sprawdza. No ale każdy ma swoje doświadczenia i metody, nie musimy się zgadzać (
@bdm_bq: Normalnie, kwestia praktyki i trenera.
Zależy co rozumiesz przez osobę początkująca. Dla mnie to taka, która
Normalnie to znaczy jak? Z odczucia jej subiektywnego zmęczenia czy mojego odczucia jej zmęczenia? I jak zróżnicujesz trening np przy cyklu miesięcznym w oparciu o RPE gdzie w pierwszej połowie czucie mocy jest zdecydowanie większe niż po owulacji, zwłaszcza u niektórych kobiet? W pierwszym tygodniu 50kg będzie ciężkie jak cholera, w drugim lekkie a za dwa znowu ciężkie? Jeżeli trenowałeś z kobietami, w jakimkolwiek sporcie
Jeśli piszesz o amrapie to nie ma tu RIR, AMRAP jedynie służy do tego że na dobrej sesji zrobisz większy volume, na gorszej mniejszy. RPE to pomiar intensywności. Amrapem można wyznaczyć kolejny trening, ale siła jest falowa,
Jest różnica samej skali co ułatwia ocenę. Do tego RIR ogranicza konieczność interpretacji do powtórzeń w zapasie, a nie do bardziej subiektywnego "jak ciężko było". Ma tylko jeden wskaźnik, to łatwiejsze w ocenie dla kogoś kto
@bdm_bq: No ale to się sprowadza do tego samego, powiedziana ilość powtórzeń w zapasie też jest subiektywną oceną.
Tak jak pisałem, z moich obserwacji wynika że jest różnica kiedy zadaje pytanie o rir i o rpe. Nie wiem, może to faktycznie moje urojenie, ważne że się sprawdza ;)