Aktywne Wpisy
Świeży wpis Szarpankiego. O ile lubię jego twórczość to pomijając swoje prywatne sympatie i antypatie ciężko nie przyznać, że raczej nie trzyma to się kupy ¯_(ツ)_/¯
#szarpankizzyciem #szarpanki #polskiyoutube #imigranci #uchodzcy
#szarpankizzyciem #szarpanki #polskiyoutube #imigranci #uchodzcy
#pomoc #lightroom #fotografia #informatyka #programowanie #komputery
Mirki pomocy bo już mnie #!$%@? strzela.Moja małżonka jest fotografem i wszystkie zdjęcia obrabia/przetrzymuje na wspólnym komputerze, sytuacja wygląda tak że zdjęcia przetrzymuje na dysku D czyli spoko ale ciągle zapełnia się dysk C jakimś gównem.Co włączy lightroom lub Photoshopa to z 10 g wolnego na dysku robi się 5 i tak w kółko.
Mirki pomocy bo już mnie #!$%@? strzela.Moja małżonka jest fotografem i wszystkie zdjęcia obrabia/przetrzymuje na wspólnym komputerze, sytuacja wygląda tak że zdjęcia przetrzymuje na dysku D czyli spoko ale ciągle zapełnia się dysk C jakimś gównem.Co włączy lightroom lub Photoshopa to z 10 g wolnego na dysku robi się 5 i tak w kółko.
#nfz #medycyna #zdrowie #pytaniedoeksperta #pomocy #kiciochpyta
@ #lekarz #krakow
@lano: dzieki za info, o tym nie pomyślałem. Ciekawe czy jak jestem w #luxmed to mogę iść do byle jakiego, są jakieś tam obostrzenia, blokady lojalnościowe (?) nigdy tego nie ogarniałem
Jeśli luxmed może wystawić skierowanie do chirurga na NFZ to możesz to tą drogą załatwić. To jedyny papier który potrzebujesz.
Rodzinny -> chirurg.
W zależności od wielkości to wydaje się być normalna cena, choć pewnie znajdziesz gdzieś taniej, może ~350zł, ale pewnie wymagana będzie wcześniej konsultacja z chirurgiem za ~100-150 :)
@bialegomisa: nie mam swojego rodzinnego chyba, myślałem że moim rodzinnym jest teraz luxmed. Rodzinny to internista z byle placówki na NFZ?
Tu możesz znaleźć wszystkich: https://zip.nfz.gov.pl/GSL/GSL/POZ
Docelowe mają to być lekarze ze spec. medycyny rodzinnej (w praktyce pediatra lub właśnie internista).
@bialegomisa: dziękuję za informację, przejdzie jak podzwonię po placówkach i popytam na kiedy mają terminy na taką usługę i