Aktywne Wpisy
jacas +21
Podeśle jakiś dobry człowiek na PW screenshoty z tym "flirtem" Boczka erosomana z @Lola18, bo teraz nie zasnę dopóki nie zobaczę co tam się odjaniepawliło ( ͡° ʖ̯ ͡°)?
#slubodpierwszegowejrzenia
#slubodpierwszegowejrzenia
le1t00 +156
Mam wydrukowanych kilka breloków spotify, które kierują do Barki. Playlista to dokładnie 21 godzin i 37 różnych wersji ulubionej piosenki bestii. Edycja bazarowa.
Kod z breloka należy zeskanować w aplikacji Spotify.
W #rozdajo 3x breloczek w papieskich kolorach, z wysyłką pp na mój koszt. Może całe, może nie. Nie wiadomo.
Zasady:
Plus oraz ulubiony (może być tez najgorszy) mem z papierzem (opcjonalnie) w komentarzu.
Kod z breloka należy zeskanować w aplikacji Spotify.
W #rozdajo 3x breloczek w papieskich kolorach, z wysyłką pp na mój koszt. Może całe, może nie. Nie wiadomo.
Zasady:
Plus oraz ulubiony (może być tez najgorszy) mem z papierzem (opcjonalnie) w komentarzu.
- Windows games with no Linux version currently available can now be installed and run directly from the Linux Steam client, complete with native Steamworks and OpenVR support.
- DirectX 11 and 12 implementations are now based on Vulkan, resulting in improved game compatibility and reduced performance impact.
- Fullscreen support has been improved: fullscreen games will be seamlessly stretched to the desired display without interfering with the native monitor resolution or requiring the use of a virtual desktop.
- Improved game controller support: games will automatically recognize all controllers supported by Steam. Expect more out-of-the-box controller compatibility than even the original version of the game.
- Performance for multi-threaded games has been greatly improved compared to vanilla Wine.
Potwierdziły się także plotki, że Valve od stycznia/lutego stało za wsparciem finansowym DXVK - dlatego gość pracował full-time i nie prosił o dotacje xD. A, no i gry odpalane za pomocą Protona są na szczęście zaliczane przez Sklep Steam jako gry zakupione na Linuxie.
Wcześniej trybu Big Picture i Steam Controllera nie dało się w ogóle używać pod Winesteamem, teraz śmigają bezproblemowo.
Przyznam że póki co działa to różnie, ale to wciąż bardzo wczesna beta. Spelunky na przykład śmiga super, mimo że teoretycznie niewspierane, a DOOM 2016 mi się nie odpala, choć działał na zwykłym Wine ᕦ(òóˇ)ᕤ.
https://steamcommunity.com/games/221410/announcements/detail/1696055855739350561
#linux #wine #dxvk #steam
Linux zdobędzie rynek tylko wtedy jak WSZYSTKO będzie można uruchomić jak na Windowsie albo 99%
Photoshop klikam exeka wgrywam cracka i działa
Wiedzmin 3 to samo
W skrócie taka pełna funkcjonalność Windowsa + z-------------c Linuxa + soft Linuxowy a to wszystko ładnie wyglądające i za darmo.
Musi być jak widnows. Ściągasz, masz 1 exeka, klikasz - instaluje się z użyciem ładnego GUI i masz ikonkę na pulpicie. I musi działać, a nie że brakuje jednej biblioteki i teraz dojdź
No ale jak valve dało radę dxd12 I dxd11 zrobić na linuxie, to znaczy że to możliwe więc wydaje mi się że i PS będzie śmigać w niedalekiej przyszłości
Komentarz usunięty przez autora
Masz też wbudowane paczki snap (ubuntu) i flatpak (mint), które mają wbudowane biblioteki dla tej konkretnej aplikacji i nie ma opcji żeby czegoś nie znalazło, bo on w swoim kontenerze ma wszystko co potrzebuje.
Odpowiedź to: spójrz jaką popularność zdobył Windows Store - praktycznie zerową, nikt tego nie używa.
Tak samo jest z Ubuntu Store. Nikt tego nie używa, bo zwykle jak chcesz wgrać akurat ten jeden znaleziony program którego potrzebujesz to go tam niema.
@PurePC_pl może to temat dla Was?
@FLAC: Ale co konkretnie? Przecież prawie wszystko co masz w repo ci wystarczy, soft komercyjny udostępnia instalatory .deb(np. draft sigth) albo własne(matlab). Instalacja łatwiejsza jak na windows. Jest czasami jakiś mało znany soft gdzie może faktycznie
Winamp - chociaż Amarok też był spoko, google play music, jakąkolwiek gierke na windowsie montuje obraz klikam setup pyk i działa a na linuxie ? zabawy w wine to pójdzie to nie.
Jestem amatorem i używam photoshopa bo jest po prostu wygodny przyciąc zdjęcie na fejsika ? photoshop, wydrukować coś ? otwieram photoshop wybieram rozmiar A4 i powiększam/zmbniejszam grafikę.
Nawet