Aktywne Wpisy

ProstolinijnyW +16
Pomocy, dziś zobaczyłem na Instagramie takie zdjęcie. Czy ktoś mi może wytłumaczyć w jaki sposób jest to możliwe? Wydaje mi się że to zdjęcie to fejk
#gotujzwykopem #kiciochpyta
#gotujzwykopem #kiciochpyta
źródło: temp_file3016716880944386790
Pobierz
WilecSrylec +452
Pamiętacie jak kilka lat temu w Warszawie spadł autobus z wiaduktu? Zginęła wtedy jedna osoba, a 22 zostały ranne. Sprawca wypadku dostał 7 lat więzienia i dożywotni zakaz prowadzenia pojazdów. Oczywiście skuteczny jak wszystko w Polsce, dziś rano potrącił człowieka i uciekł z miejsca wypadku, może dla zachęty dostanie drugi zakaz.
31-latek w środę rano potrącił mężczyznę na rondzie Tybetu w Warszawie. Kierowca zbiegł z miejsca wypadku, ale wkrótce został zatrzymany. Okazało
źródło: 000A85442F2YOIKC-C116-F4
Pobierz

- Windows games with no Linux version currently available can now be installed and run directly from the Linux Steam client, complete with native Steamworks and OpenVR support.
- DirectX 11 and 12 implementations are now based on Vulkan, resulting in improved game compatibility and reduced performance impact.
- Fullscreen support has been improved: fullscreen games will be seamlessly stretched to the desired display without interfering with the native monitor resolution or requiring the use of a virtual desktop.
- Improved game controller support: games will automatically recognize all controllers supported by Steam. Expect more out-of-the-box controller compatibility than even the original version of the game.
- Performance for multi-threaded games has been greatly improved compared to vanilla Wine.
Potwierdziły się także plotki, że Valve od stycznia/lutego stało za wsparciem finansowym DXVK - dlatego gość pracował full-time i nie prosił o dotacje xD. A, no i gry odpalane za pomocą Protona są na szczęście zaliczane przez Sklep Steam jako gry zakupione na Linuxie.
Wcześniej trybu Big Picture i Steam Controllera nie dało się w ogóle używać pod Winesteamem, teraz śmigają bezproblemowo.
Przyznam że póki co działa to różnie, ale to wciąż bardzo wczesna beta. Spelunky na przykład śmiga super, mimo że teoretycznie niewspierane, a DOOM 2016 mi się nie odpala, choć działał na zwykłym Wine ᕦ(òóˇ)ᕤ.
https://steamcommunity.com/games/221410/announcements/detail/1696055855739350561
#linux #wine #dxvk #steam
źródło: comment_q8idKVcTJKO84kg6axvbSFOspgCRenhl.jpg
Pobierz@Niebadzlosiem: Ja gram w gry które są na linuksa po prawdzie stare bo stare typu tomb raider, shogun 2, tropico 5 czy pilars of eternity, civ5 wszystko z steam oficjalne porty. Nie wiem do kogo masz pretensje że gra windowsowa nie działa na linuksie? Jak używa api windows to żale do producenta.
Fb, gierki, coś napisać, torrenty i tyle. I w tych sprawach linux daje ciała trzeba Wine/Steama by działało a i tak nie ma pewności żę ruszy. Dopiero jak każda gierka ruszy jak na windowsie linux będzie miał realne szanse na zwycięstwo ( powatarzam sie xD)
Oczywiście że mam ( ͡° ͜ʖ ͡
@Niebadzlosiem: A co nie ma przeglądarek że FB ci nie działa na linuksie? Nie masz klentów torrentów? Ano tacy znawcy systemów. Moi rodzice mają fedore 28. Chrome do fb i skype do dzwonienia. Koniec.
26 lat here codziennie pykam sobie meczyk w sc2 :> Znajomi podobny wiek każdy w coś pyka większośc w Heartstona, jeden w destiny 2 jeszcze inny w Rocket League a Ja jak kupie sobie kompa to
Doom 4, Wiedzmin 3 i wszystkie hity od 2008 xD
Niewygodne jest to że musiałbym odpalić (obcy) mi program i SZUKAĆ w nim funkcji no chyba że gimp to kalka 1:1 Photoshopa i wszystko robi się tak samo, narzędzia są w podobnym miejscu, podobnie się nazywają.
To tak jak przesiadka z Automatu na Manual niby można ale nie każdemu się chce, jedni wolą zostać przy Automacie :P
Zgadza się , serwery też stoją na linuxie, Rasbery to też linux itd Jednak króluje Windows na domowych komputerach i póki linux nie "wchłonie " windowsa to się nie
Trzymam mocno kciuki. Od kilku tygodni testuje sobie Linux mint na łapki i gdyby chodziło na tym bez żadnego problemu gry to z desktopa w--------m win 10 bez zastanowienia. Choćby dla zasady xd.
@Niebadzlosiem: Przecież ty nie robisz profesjonalnych rzeczy... Oryginalny interfejs gimp pochodzi z photoshopa. Z resztą człowiek niby to taka istota co potrafi się uczyć no ale wiadomo zawsze znajdzie się jakiś "problem".
Jednak większość ludzi tak nie ma i im wystarczy Windows xD
Ale żeby soft instalować ręcznie ściągany z netu, jak zwierzęta?
Instaluje się z repozytoriów, co jest o wiele wygodniejsze i łatwiejsze niż szukanie i ściąganianie z netu jakichś trefnych instalatorów. Windows pod tym względem jest daleko w tyle.
@Niebadzlosiem: większość to ludzi nawet nie wie co ma xD
źródło: comment_D92sMDkP826HgLjdyPHp8vCnDr0WULBe.jpg
PobierzMi chodzie jedynie o to że Linux mógłby zagościć na każdym kompie domowym jakby wchłonął funkcjonalność i łatwość obsługi Windowsa. Teraz jest po prostu systemem dla kogoś innego ;d
Czo? Beka z ludzi, którym nie działa FB na Linuksie xD
Internet z konsoli przeglądasz?
Zapominasz jak korzystać z klawiatury, że pisać nie możesz
Chodzi mi o to że możesz wiele na Linuxie ale nie możesz wszystkiego - np nie odpalisz gierek niektórych.
Jak się uda Wine/Steamowi ogarnąć 99% rynku i programy specjalne ale często używane też ruszą jak Photoshop/Sony vegas / autoCad ( nie wiem czy one działają po prostu piszę co ludzię używają :P )/ Maya/ 3ds max i nic nie będzie trzeba
Po drugie, zakładasz że każdy korzysta z komputera w taki sposób jak Ty. A to wszyscy wiedzą że dzisiaj większość podstawowych rzeczy można zrobić z poziomu przeglądarki. Nie bez powodu chromebooki są popularne. Chrome os z tego co kojarzę