Aktywne Wpisy

TakiSeLogin +216
źródło: temp_file8054904009542961134
Pobierz
konsumatum +235
Dzień dobry, chciałam się pochwalić swoim nowym nabytkiem w postaci kotełka ( ͡º ͜ʖ͡º)
Dzisiaj odebraliśmy ze schroniska starego, styranego przez życie kocura, który tak naprawdę jest typem misiaczka przytulaczka. Tylko wygląda jakby się n---------ł z każdym na dzielni.
Nie jest to kot, którego planowaliśmy zaadoptować. Mieliśmy upatrzoną bardzo zabiedzoną kotkę bez ucha, wychudzoną, wyglądająca jak siedem nieszczęść. Bardzo mi na niej zależało i pewnie z rok będę odchorowywać ją, ale
Dzisiaj odebraliśmy ze schroniska starego, styranego przez życie kocura, który tak naprawdę jest typem misiaczka przytulaczka. Tylko wygląda jakby się n---------ł z każdym na dzielni.
Nie jest to kot, którego planowaliśmy zaadoptować. Mieliśmy upatrzoną bardzo zabiedzoną kotkę bez ucha, wychudzoną, wyglądająca jak siedem nieszczęść. Bardzo mi na niej zależało i pewnie z rok będę odchorowywać ją, ale
źródło: temp_file1759826370648836270
Pobierz

Wpis @GrammarNazi przypomniał mi pewien kultowy wątek na forum.wiara.pl.
Polecam przeczytać cały w wolnej chwili, bo można nieźle się uśmiać.
Nawet dawno temu na głównej było znalezisko https://www.wykop.pl/link/1189665/zycie-z-niewierzacym-czy-ja-wymyslam-problemy/
Tu link do wątku: https://forum.wiara.pl/viewtopic.php?f=26&t=27402
Tutaj wklejam pierwszy post:
#bekazkatoli #zwiazki #ateizm #katolicyzm
Nie wiem czemu zakładasz, że każdy od razu będzie sie hajtal. Ale jak już do tego dojdzie i niestety małżeństwo nie będzie sie układać i nie będzie szło go uratować to rozwód jest lepsza opcja niż trwanie w tym marazmie.
@lakukaracza_: najlepszy fragment :D
Nie wiem jak leci przysięga na ślubie cywilnym, bo na żadnym nie byłam,
@AvantaR: to też, aczkolwiek czytając raz po raz całą wypowiedź i pierwsze 3 odpowiedzi z forum skłaniam się ku temu, że bezpośrednią przyczyną nieporozumień było unikanie tematu przed zawarciem związku.
@zolwixx: ale zdajesz sobie sprawę, że z dużym prawdopodobieństwem, ksiądz nie będzie z nim rozmawiał o pogodzie tylko próbował go nawrócić i może on po prostu nie ma ochoty tego słuchać i/lub odpierać zarzutów? Jak żona chce przyjąć księdza to przecież może
@zolwixx: Buddystkę, to raz. Dwa, to, że ona chce mieć post to nie znaczy, że on musi w tym uczestniczyć. Nieuszanowaniem czyjeś wiary byłoby na siłę zmuszenie jej do zjedzenia mięsa. Co do kolędy – teoretycznie tutaj mógł koleś wpuścić księdza. Z drugiej strony, skoro dla
@lakukaracza_: jakich katolików? Oczywiście, że mieszkamy ze swoimi tż przed ślubem...baa nawet s--s uprawiamy