Aktywne Wpisy

saviour +32
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Jakie macie najwcześniejsze wspomnienie, które jesteście w stanie przywołać?
Moje jest z przedszkola (3 lata). W ciągu dnia byłem przenoszony między grupami kilka razy. Był grudzień, na dworze było już ciemno. Do tej pory pamiętam, jak przyszedł odebrać mnie ojciec po kilku godzinach spóźnienia. Miał ku temu powód, matka tym bardziej nie mogła mnie odebrac. W płaczu zdejmowałem ostatni worek na buty w szatni - był czerwony w białe grochy.
Moje jest z przedszkola (3 lata). W ciągu dnia byłem przenoszony między grupami kilka razy. Był grudzień, na dworze było już ciemno. Do tej pory pamiętam, jak przyszedł odebrać mnie ojciec po kilku godzinach spóźnienia. Miał ku temu powód, matka tym bardziej nie mogła mnie odebrac. W płaczu zdejmowałem ostatni worek na buty w szatni - był czerwony w białe grochy.

Mirki, pomóżcie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Po ponad 5 latach pracy w seo mam tej branży już dość. Chcę zmiany i ciągnie mnie w temat testowania oprogramowania.
Z tego co już się orientowałem to sporo doświadczenia z branży seo można przenieść na testowanie (przynajmniej tak mi się wydaje). Chociażby audyty stron, które teraz robiłem pod kątem optymalizacji dla wyszukiwarek. Jest to w ogóle przydatne czy się mylę?
Mam też trochę podstaw z SQL oraz korzystałem już z kilku narzędzi do raportowania błędów z Jirą na czele.
Z obyciem z kompami, nowymi technologiami nie ma problemu.
Zapoznaję się już od jakiegoś czasu z sylabusem ISTQB.
Kilka cv rozesłane na razie bez większego odzewu.
Pomóżcie, doradźcie Mirki bo czuje, że się zwijam w obecnej branży zamiast iść do przodu. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
wg mnie srednio inteligentna malpa moglaby testowac, przepraszam jesli to kogos obraza, ale serio jest to do wyuczenia/wytresowania
warto miec w cv znajomosc testerskich tooli, masz jire wiec juz cos
warto znac cos do automatow, warto miec jakas praktyke w CV (czesc ludzi
Praktyka w CV tu jest właśnie problem bo pracuję w innej branży i ciężko wykonać ten pierwszy krok. Pierwsza praca w nowej działce musi być siłą rzeczy bez doświadczenia?
bedzie problem za jakis czas z nadmiarem slabych testerow, ale dobry tester kase moze trzepac
a co wartp - popracowac i spadac zagranice
albo pouczyc sie, poiklamac w Cv
wq Belgii najpierw dla komisji europejskiej (gdzie nadal pracuje kilkudziesieciu znajomych), pozniej w prywatnym sektorze.
i tu pwoiem widze duzo mlodych testerow, bez zadnego expa dostaje prace.
a o dziwo widze tez sporo starych testerow, w ostatniej robocie mielismy dwoch facetow 55-60 lat, mlodziaki nazywaly ich "papa"...
Wszędzie też czytam, że łatwo zacząć itd. Sam piszesz, że jest prosto a wysyłam cv i bez odzewu.
wiesz, moja zona zajmuje sie rekrutacja it od lat, jakby co moze mozna by ja poprosic o telefon i probna rozmowe:) albo ocene cv
https://pwicherski.gitbook.io/testowanie-oprogramowania/