Aktywne Wpisy
Kanarynka +9
Traktuje wykop Jako mój pamiętniczek, więc przychodzę z updatem mojego życia po roku...
Jest trochę lepiej. Udało mi się nieco schudnąć, zmieniłam pracę na lepszą, niebieski cały czas ten sam.
No ale przybył rok.... w grudniu skończę 30. Uderzę w tą magiczna ścianę.
To, ze nie będę miała dziecka jest praktycznie pewne. Po 1. Cukrzyca, więc hormony rozaalone po 2. Będę już po 30...
Niestety, jeżeli jakimś cudem będę miała dziecko, to nie będę już
Jest trochę lepiej. Udało mi się nieco schudnąć, zmieniłam pracę na lepszą, niebieski cały czas ten sam.
No ale przybył rok.... w grudniu skończę 30. Uderzę w tą magiczna ścianę.
To, ze nie będę miała dziecka jest praktycznie pewne. Po 1. Cukrzyca, więc hormony rozaalone po 2. Będę już po 30...
Niestety, jeżeli jakimś cudem będę miała dziecko, to nie będę już

rayman_s +190
źródło: 1000035848
Pobierz

Bardzo ciekawe. Mediana wartości transakcji wróciła na BTC do wartości sprzed roku, podczas gdy dla innych coinów jest dużo niżej niż rok temu.
#bitcoin #ethereum #kryptowaluty
https://bitinfocharts.com/comparison/sentinusd-btc-eth-bch-ltc-wma14.html#1y
Wnioski pozostawiam do wyciągnięcia samodzielnie.
Nawet są pytania jak kupić BTC za 20-50zł :)
https://www.blockchain.com/en/stats odejmuje
Estimated Transaction Volume (USD) $875,195,654.34
nie ma chyba nic co liczy wartość przesłanych erc20, z nimi ethereum od miesięcy spokojnie przesyła najwięcej wartości
zresztą bez przez większość czasu też, np. 2 lipca btc $720M vs
Więc interesuje mnie jak się sama waluta porusza.
@megaloxantha:patrząc po wolumenach transakcji to wiekszość tx na ETH to chyba IDEX/ForkDelta robia dlatego tak średnia wartość przesyłanego ETH to z 0.01$ ze skokiem do 4$ jak bounce był.
Większość projektów które coś realnie chcą stworzyć bedą robić swoj chain jak Vechain/Tron/EOS
Komentarz usunięty przez autora
@dpc8: No chyba nie. Takie projekty to wyjątki, chyba nawet 10 takich nie znajdziesz w top100 tokenów.
No bo co tam mamy? (EOSa i Trona nie wymieniaj, bo już mają własne mainnety od niedawna)
@Kliko: jak dla mnie Ci co tworzą własny chain naprawdę chcą ruszyć z projektem i być niezależnym reszta robi tylko skok na kasę zwyczajnie.
jeśli chain ETH bedzie wydajny itp to można zawsze robić migrację w drugą stronę i wrócić na ETH.
Głównym powodem braku masowych migracji mniejszych projektów to że maja w dupie projekt, wiekszość startupów
A potem zabawa z własnym blockchainem kończy się tak, że jakiś anon robi ataki 51%.
@Kliko:
tokeny nie potrzebują komplenie POW, polecisz w coś jak POS w stylu NEM z supernodami/ BTS dPOS /BLK POS i nikt Cie niezatakuje.
Systemy działają już i póki co nie było nawet ataku a to dlatego że nikt nie jest idiotą by kupić tokenów np za 10mln USD,
zrobić haka i zbić im cene na
Racja, PoS jest lepszy, ale weź pod uwagę, że stworzenie i rozwijanie własnego blockchaina kosztuje czas i pieniądze, to nie jest takie hop siup. Jeśli ktoś chce zrobić wykorzystać token jako drobny element jakiegoś większego systemu/platformy, np. jako środek rozliczeniowy/nagroda (np. Golem, BAT), to nie ma sensu bawić się w projektowanie własnej infrastruktury.
Tylko tego brakuje, żeby trzeba było mieć pierdyliard portfeli do każdej crypto z osobna.
generalnie trzymanie wszystkiegona blockchain jest drogie taki BAT/Golem w obecnej wersji totalnie nie ma sensu na ETH bo opłaty to ubija jak uwalily każdy projekt
cunterparty na BTC kwestia jest tego ile projektów trzeba by zapchać system.
Problem dla projektu blockchain jest jego sukces, jak się uda to musi on migrować na coś swojego bo inaczej zcentralizowana konkurencja
Bzdury.