Aktywne Wpisy
tomasztomasz1234 +700
Zobaczcie jak na zamkniętych grupach lekarze organizują lobbing. Rzecznik Izby lek. Kosikowski sam nie do końca wie, co konkretnie ma być sparaliżowane jak zrobi się limit pensji lekarzy, więc prosi o "amunicję" xDD
Wręcz podziwiam to środowisko, nikt tak bezwzględnie nie broni swoich interesów. Ciągle organizują się, żeby grzać swoje. Całkiem skutecznie, niektórzy nawet na Wykopie łykają jednocześnie bajki o "przeciętnych zarobkach 20-25k" i "kompletnym paraliżu po ograniczeniu pensji do 48k". A
Wręcz podziwiam to środowisko, nikt tak bezwzględnie nie broni swoich interesów. Ciągle organizują się, żeby grzać swoje. Całkiem skutecznie, niektórzy nawet na Wykopie łykają jednocześnie bajki o "przeciętnych zarobkach 20-25k" i "kompletnym paraliżu po ograniczeniu pensji do 48k". A
źródło: rzecznik
Pobierz
MrBeast +274
źródło: G4rRjr2XIAAmwcF
Pobierz

Dwa miesiące temu wrzucałam wpis odnośnie mojego dyplomu, którym jest film dokumentalny o Amiszach (ʘ‿ʘ)
Film jest już obroniony więc mogę się Wam pochwalić.
Wołam plusujących ten wpis
Specjalne podziękowania dla @sobi_m bez którego nie byłoby tego filmu (。◕‿‿◕。)
Wygląda jakby wożenie tego gruzu z miejsca na miejsce zajmowało im większość dnia.
Czy w tym sekretarzyku jest komputer?
Siedzą sobie na amiszksiędze i szukają sobie małżonków?
Jak inaczej szukają / poznają innych amiszy?
Bo chyba inaczej marzenia o wnukach się nie spełnią.
@4ntymateria: Bo to jest w Polsce. O to w całym filmie chodzi, że są jedyną rodziną amiszów w Polsce, która
@pestis: gruz z tego co kojarzę został im na działce po poprzednich właścicielach.
Tak, w sekretarzyku jest komputer.
Nie rozumiem tego pytania.
Nie szukają i nie poznają bo innych tu nie ma. Przybyli tu z innymi rodzinami ale reszta wróciła do stanów. Biorą pod uwagę, że
Komentarz usunięty przez moderatora
Jedyne co, to te informacje skąd oni się tam wzięli przesunąłbym z końca na początek filmu, bo przez cały czas się zastanawiałem skąd oni się wzięli w Polsce xD
https://player.pl/programy-online/dzentelmeni-i-wiesniacy-odcinki,10536/odcinek-2,S02E02,98847
A Twój film super się ogląda. Świetna robota. :)
Na Lubelszczyźnie chyba nie mieli żadnych problemów z sąsiedztwem, pod warszawą kojarzę, że mieli jakieś dymy z jednym z sąsiadów ale tam chyba o jakieś kwestie z ziemią chodziło.