Wpis z mikrobloga

Witam rowerowych ekspertów i zapaleńców ( ͡º ͜ʖ͡º) jakiś czas temu zacząłem dojeżdżać rowerem miejskim do pracy, ale że cebula motzno to zawsze staram się mieć czas przejazdu poniżej 20 minut żeby nie zapłacić xD postanowiłem zatem zakupić własny jednoślad co by się nie zajechać i nie musieć zapieprzać jak Janusz na promocję karpia w Lidlu (albo Janusz który nie chce płacić za przejazd rowerem miejskim xD). Napisał do mnie kumpel że babka u której mieszka na stancji ma jakiś rower na sprzedaż, pic related, więc małym kosztem będę miał rower. Oczywiście jeżeli pod względem technicznym będzie wszystko ok. To co na dzień dobry będzie musiało być wymienione to siodełko i kierownica. I teraz prośba z mojej strony: możecie mi odpowiedzieć czy wybór prostej kierownicy będzie dobry? Jeżeli tak to jaką polecacie? Jezdzone będzie po drodze, ścieżkach rowerowych i ewentualnie jakiś wyjazd nad rzekę czy coś. Czy trzeba dobierać jakiś konkretny model albo rozmiar kierownicy i siodełka? #rower #rowery #pytanie #kiciochpyta #pytaniedoeksperta
PeteGlorious - Witam rowerowych ekspertów i zapaleńców ( ͡º ͜ʖ͡º) jakiś czas temu zac...

źródło: comment_3tBKSWalcrJEnc82M6TEBaXEpTj1zDB4.jpg

Pobierz
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Norskee kolego, nie znam się na temacie rowerów, ostatni jaki miałem to ten z komunii xD wiec będę wdzięczny za najbardziej podstawowe porady w kwestii doboru tych części. Nie szkaluj ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@PeteGlorious: musisz mieć rozmiar rury podsiodlowej no i oczywiście średnica kiery - suwmiarka i do dzieła.
Jeśli to budżetowy rower to kup sobie jakakolwiek kierownicę i siodełko i sprawdzaj. Na olx jest tego od z-------a, nie opalca ci się raczej nówki kupować, bo po co? Używana kierownica i siodełko nie odbiegają stanem technicznym od nowek, to nie napęd.
Firm modeli itd jest od z-------a - poczytaj sobie sam o doborze
  • Odpowiedz
  • 0
@Kremufczyn postaram się to zrobić chociaż jestem zielony w tych sprawach. No a jeszcze dopóki mam waszą uwagę, to kiere razem z mostkiem kupować czy nie? I jak się przekłada na tą nową kierownicę klamki hamulców i przerzutki? ))¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz