Wpis z mikrobloga

Witam rowerowych ekspertów i zapaleńców ( ͡º ͜ʖ͡º) jakiś czas temu zacząłem dojeżdżać rowerem miejskim do pracy, ale że cebula motzno to zawsze staram się mieć czas przejazdu poniżej 20 minut żeby nie zapłacić xD postanowiłem zatem zakupić własny jednoślad co by się nie zajechać i nie musieć zapieprzać jak Janusz na promocję karpia w Lidlu (albo Janusz który nie chce płacić za przejazd rowerem miejskim xD). Napisał do mnie kumpel że babka u której mieszka na stancji ma jakiś rower na sprzedaż, pic related, więc małym kosztem będę miał rower. Oczywiście jeżeli pod względem technicznym będzie wszystko ok. To co na dzień dobry będzie musiało być wymienione to siodełko i kierownica. I teraz prośba z mojej strony: możecie mi odpowiedzieć czy wybór prostej kierownicy będzie dobry? Jeżeli tak to jaką polecacie? Jezdzone będzie po drodze, ścieżkach rowerowych i ewentualnie jakiś wyjazd nad rzekę czy coś. Czy trzeba dobierać jakiś konkretny model albo rozmiar kierownicy i siodełka? #rower #rowery #pytanie #kiciochpyta #pytaniedoeksperta
PeteGlorious - Witam rowerowych ekspertów i zapaleńców ( ͡º ͜ʖ͡º) jakiś czas temu zac...

źródło: comment_3tBKSWalcrJEnc82M6TEBaXEpTj1zDB4.jpg

Pobierz
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PeteGlorious: nie mogę już edytować a chciałem dopisac: a tak na poważnie, widać jak na dłoni że nie masz wygórowanych wymagań tylko chcesz rower który jedzie. Można i tak, kup więc i jedź. Mi przez całe dzieciństwo nikt nie powiedział że trzeba kontrolować stan hamulców a nawet ciśnienia w oponach, co dopiero mówić o jakimś czyszczeniu i smarowaniu napędu. I jakoś żyję i dobrze się zawsze bawiłem na rowerze. Nie
  • Odpowiedz
@Kremufczyn: a zapomniałem dopisać, że od pół roku też należę do grona pasjonatów i czyszczę rower częściej niż jeżdżę ( ͡° ͜ʖ ͡°) i to prawda że to dwa różne światy. Co nie zmienia faktu, że na niezadbanym rowerze też się da jeździć i odczuwać przyjemność z jazdy :D
  • Odpowiedz