Aktywne Wpisy

Kiedyś marzyłem o pracy 8-16 w biurze, teraz uważam, że to tragedia, najlepsze godziny dnia przelatują ci przez palce, tylko widzisz przez okno jak piękny jest dzień, 3 zmianowka to nie jest wcale takie złe jak masz odpowiednią robotę typu pielęgniarka lub coś innego gdzie jest spokój i można się kimnąć. Je$ac korpokolchozy, życie nie jest warte 5 tysięcy miesięcznie..
#pracbaza #praca #korposwiat #korpobaza
#pracbaza #praca #korposwiat #korpobaza

wujek_mikazjusz +747





A oto przepis:
Nie podaję gramatury, gdyż wszystko robię orientacyjnie.
Wybieramy kawałek ładnego schabu takiej wielkości aby zmieścił się w jakimś zamykanym pudełku . U mnie te rolę spełnił pojemnik do żywności.
1 dnia myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem nasze mięsko. Zasypujemy obficie cukrem (nie żałować, ja zuzylem na to 1kg) i w zamkniętym pojemniku wstawiamy do lodówki.
2 dnia wylewamy soki, które puscilo mięso i je obracamy, po czym ponownie wkładamy do lodówki.
3 dnia wyjmujemy mięso, myjemy dokładnie wodą i osuszamy ręcznikiem. Pojemnik myjemy i także dokładnie suszymy. Następnie zasypujemy obficie solą i wkładamy do lodówki.
4 dnia odlewamy soki, które jeszcze mięso puscilo (na tym etapie jest to minimalna ilość bądź w ogóle) i obracamy mięso, po czym wkładamy je do lodówki.
5 dnia wyjmujemy nasz schab z pojemnika, myjemy go woda, osuszamy ręcznikiem.
Na tym etapie obtaczamy mięso przyprawami i tutaj tak naprawdę wszystko zależy od waszych preferencji. Ja użyłem papryki chilli, papryki słodkiej, pieprzu czarnego, majeranku, czosnku, zmielonego jałowca.
Schab owijamy gazą lub bandażem, obwiazujemy jak umiemy nicią bądź cienkim sznurkiem i wieszamy gdzieś w kuchni. Od teraz mięso powinno suszyć się kilka dni, do tygodnia. Ja zdjalem go tygodniu, bo już robiło się za suche i włożyłem do lodówki. Po dwóch tygodniach zacząłem już kroic i był w zasadzie gotowy do spożycia. Wiadomo - im dłużej leży tym jeszcze lepszy, ale ciężko się powstrzymać ( ͡º ͜ʖ͡º)
Kroić bardzo cienko bo w takiej postaci najlepiej smakuje. Smacznego!
#chwalesie #gotujzwykopem #jedzzwykopem #gzw #foodporn
źródło: comment_49TJ389xGjQiPllO5gZn4PeuyYHjnfWm.jpg
Pobierz