Wpis z mikrobloga

Pączki z creme patissiere.
https://breadcentric.com/2018/06/04/creme-patissiere-doughnuts-paczki-z-creme-patissiere/
Krem jest dość prosty do zrobienia, ale trzeba go pilnować, bo jeśli się przypali, wyjdzie jajecznica zamiast custard. Ale generalnie to mleko, wanilia, żółtka, cukier, mąka i bita śmietana. Bardzo smaczne.
#bojowkapiekarska #gotujzwykopem #paczek
tptak - Pączki z creme patissiere.
https://breadcentric.com/2018/06/04/creme-patissi...

źródło: comment_cIRmwI9UcmMDQzMXyczJcutubZ9EDpqf.jpg

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

  • 0
@tptak Polecasz smażyć na oleju? Podobno pączki się smaży na smalcu, jakie jest zdanie wytrawnego gracza? I pytanie o ciasto - nie robisz zaczynu?
  • Odpowiedz
@Ayano: robię tak jak jest w przepisie. Niezależnie od tłuszczu, trzeba pamiętać, aby kontrolować temperaturę.

W tym przepisie zaczynu nie ma. Mam na liście przepis na pączki na zakwasie, tamte chyba potrzebują zaczynu.
  • Odpowiedz