Wpis z mikrobloga

Tfw przez jeden mały pyłek tracisz zmysł węchu i wzroku, bo masz tak zatkany nos, że nic nie czujesz i przez cały czas swędzą cię oczy, więc ciągle je trzesz ( ͡° ʖ̯ ͡°) tak w ogóle to ciekawe co myśli sobie mój rozmówca jak nagle w trakcie rozmowy zaczynam przez parę minut trzeć oczy jak szalona, robiąc przy tym jakieś dziwne miny ehhhhhh dlaczego nie mogę być normalna () #alergia
  • 21
@Idesiku_Nago ja mam zmiany luszcycowe na tylku. Czasem jak mi sie łuska z naskorka zrobi to swedzi strasznie. Czuj ból jak mam chęć sie podrapać a ludzie patrza. Najlepiej wlozyl bym reke w majty i do dziela ( _)( ͡º ͜ʖ͡º)
@Vader-Poland: a jakieś inne pomysły niż Allegra? 2,3 lata temu działała bez zarzutu, od razu, a jakoś w tym roku mam combo za wszystkie lata bez alergii, dzisiaj wziąłem dwie tabletki Allegry, a z nosa nadal cieknie... ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@qqhd: U mnie zaczęło działać po dobie. Rano wziąłem 120 mg, wieczorem 120 mg i na następny dzień po porannym 120 mg było już akceptowalnie.
Aktualnie pylą trawy, będą pyliły do końca czerwca, więc musimy uzbroić się w cierpliwość.
Tak czy siak uważaj na śluzówkę nosa. Ja po takim maratonie cieknącego nosa musiałem włączyć Flixonase bo mój nos nie chciał się samodzielnie zregenerować.
Ale u mnie alergia atakuje jednocześnie nos, oczy,
@Vader-Poland: Ja mam w miarę szczęście, gdyż tylko nos. Ale za to przez tydzień miałem tak zaschnięte wargi, kąciki ust przez to, że każda próba zjedzenia czegoś była równoznaczna z pęknięciami już zaschniętej tam krwi i kolejnymi ranami.
@DOgi: Serio, ja od 20lat zmagam się z allergią w miejszym lub większym stopniu. Tego sie nie da wyleczyć, mozna tylko załagodzić.
@greg1dime: #!$%@? tam zdrowy, 4 lata i jakieś 2 tysiące na szczepionki poszły w piździec, a ja jak umierałam tak umieram.. najpierw katowali mnie jakimiś doustnymi szczepionkami w kropelkach, nie daj się przypadkiem na to namówić, cała morda spuchnięta, nie mówiąc już o tym jak wszystko swędziało.
Ja codziennie rano i wieczorem Telfast 180, przetestowałam już chyba wszytsko co jest dostępne na rynku i tylko to jakoś daje radę jeszcze. Drodzy
@DOgi: Nie wiedziałem, że teraz takie cuda są, muszę doczytać, bo brzmi interesująco.

@dmnkv: No właśnie czasami ponoć takie odczulanie ma odwrotny skutek, dlatego z tym zawsze zwlekałem, bo bez lekarstw nie da się żyć przez pół roku, a po tych lekach, które próbowałem zawsze jestem przyćmiony i senny.