Wpis z mikrobloga

@BursztynowyLubrykant: nie wiem po co ci to, nie wnikam, ale szybciej by ci wyszlo z instalacja klawiatury potem alt+shift i zmieniasz do woli. A na щ twardy i miekki znak to jakie bedziesz mial kombinacje? ( ͡° ͜ʖ ͡°) i ш na klawie qwerty jest w miejscu I ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@BursztynowyLubrykant W Windows10 wejdź w Ustawienia -> Czas i język -> Region i język -> Dodaj klawiaturę -> Rosyjski (mnemoniczny).

Nie do końca to, co chcesz osiągnąć, ale możesz przełączać między klawiaturą polską a rosyjską przy pomocy Win + Spacja, układ wygląda tak:
sh -> ш (sz)
ch -> ч (cz)
sc -> щ
  • Odpowiedz
@BursztynowyLubrykant: na Windowsa tylko mam (i tym sposobem co robiłem to niemożliwe na inny system operacyjny - ale na Windowsie sprawdzało się idealnie). Dawno to robiłem więc testowałem na Windows 7, ale mam nadzieję, że na Windows 10 też zadziała. Już szukam.
  • Odpowiedz
@BursztynowyLubrykant: masz już odblokowane PW. Napisałem, może to ci pomoże.

Ale możesz też spróbować tego co wyżej było pisane, że w Windows 10 jest "Rosyjski (mnemoniczny)". Jak robiłem tą swoją klawiaturę, to czegoś takiego jeszcze nie było. Być może Microsoft teraz wymyślił lepiej niż ja wtedy :P
  • Odpowiedz